OO SDA Tuzla uspješno realizovao ramazansku humanitarnu akciju

s.jpg oo tuzla

OO SDA Tuzla uspješno realizovao ramazansku humanitarnu akciju

 

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla i ove je godine uspješno sproveo tradicionalnu humanitarnu akciju „ Pomoć građanima Tuzle u stanju socijalne potrebe tokom mjeseca Ramazana”. Učešće u akciji uzeli su članovi i simpatizeri Stranke, kao i privredni subjekti i drugi građani Tuzle koji su na ovaj način željeli da pomognu socijalno-najugroženijim stanovnicima našeg grada. 

Akcija je sprovedena od 20.07.2012.- 15.08.2012. godine na dobrovoljnoj osnovi kroz uplatu novčanih priloga ili u prehrambenim artiklima. Donirana novčana sredstva utrošena su za kupovinu prehrambenih paketa za građane Tuzle koji žive na ivici egzistencionalnog minimuma. Distribuciju paketa su obavili predsjednici i članovi mjesnih ogranaka, a na osnovu uvida u socijalno stanje stanovništva na području svojih mjesnih zajednica.

Stranka demokratske akcije Tuzla u kontinuitetu, a na osnovu inicijativa koje dolaze iz mjesnih ogranaka SDA, od aktivista Stranke i naroda, sagledava problematiku građana i nastoji da iznađe najbolje rješenje. Tako je i ovaj put učinjen napor da se u mjesecu Ramazanu dodijele donacije našim socijalno najugroženijim sugrađanima.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla