Očekujemo da Tužilaštvo i Sud BiH neće podleći političkom pritisku iz RS-a

semso-e1354379170856

Očekujemo da Tužilaštvo i Sud BiH neće podleći političkom pritisku iz RS-a

 

SDA je zaprepaštena činjenicom da je zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović uhapšen od strane SIPA-e bez valjanih razloga i bez naloga Tužilaštva. Posebno je zabrinjavajuće da je hapšenje izvršeno iako je Mehmedović pozvan u SIPA-u u svojstvu svjedoka.

Očito je da iza ove radnje stoje lični razlozi i interesi direktora SIPA-e kojeg je Mehmedović prijavio za ratni zločin i druga krivična djela na području Hercegovine.

Inače, u entitetu RS i tamošnjim medijima već duže vrijeme kontinuirano traje medijska hajka sa ciljem kompromitiranja i hapšenja Mehmedovića. Zato su opravdane sumnje da je upravo hapšenje poslanika Šemsudina Mehmedovića, zajedno sa usvajanjem zakona o JMBG i prebivalištu skrojenih po diktatima SNSD i SDS dio ponude SDP-a srpskim političkim strankama kako bi zadržali svoje ministarske fotelje u Vijeću ministara i ujedno diskreditirali sve branioce Bosne i Hercegovine.

SDA očekuje da će Tužilaštvo i Sud BiH u ovom predmetu postupiti u skladu sa zakonom i da neće podleći političkom pritisku iz RS-a te ličnim utjecajima direktora SIPA-e.

sda.ba