Održana sjednica Povjereništva AM SDA BiH: Podržimo Koaliciju za Mostar

Održana sjednica Povjereništva AM SDA BiH: Podržimo Koaliciju za Mostar

Dijeljenje

U subotu 12. decembra je održana četvrta redovna sjednica Povjereništva Asocijacije mladih SDA u Mostaru. Sjednici je prisustvovao i predsjednik gradskog odbora SDA Mostar gospodin Salem Marić.

Na sjednici su usvojeni sljedeći zaključci:

  1. Pozivamo mlade ljude, patriote i probosanski orjentisane građane Mostara da izađu na izbore u nedjelju 20.12.2020. godine i podrže Koaliciju za Mostar. Na taj način ćemo grad Mostar iz ruku jednog čovjeka vratiti u ruke građana. Glas za Koaliciju za Mostar je glas za jedinstven i prosperitetan Mostar.

 

  1. Asocijacija mladih SDA BiH pozdravlja posljednje poruke međunarodne zajednice upućene retrogradnim politikama u Bosni i Hercegovini. Posebno nas raduje činjenica da su prepoznati i javno naglašeni oni koji žele da ovu zemlju vode naprijed u euroatlantske integracije osiguravajući mir i prosperitet našoj domovini.

 

  1. Rezultati kandidata Asocijacije mladih SDA na lokalnim izborima za načelnike i vijećnike nas posebno ohrabruju i daju osnova za daljnje djelovanje usmjereno ka afirmaciji i izgradnji budućih političkih lidera. Asocijacija mladih SDA ima 3 mlada načelnika i 176 vijećnika što nas čini uspješnijim od većine političkih subjekata u Bosni i Hercegovini uopće.

 

  1. Asocijacija mladih SDA izražava nadu da nova generacija političara u Bosni i Hercegovini, bez obzira na političku orijentaciju, neće slijediti destruktivnu i antidržavnu politiku svojih prethodnika te javno priznati presude međunarodnih sudova i osuditi svaku vrstu negiranja istih. Ako ste na crnoj listi SAD-a, ne možete putovati u EU, onda ste osuđein na lokalnu šatorsku politiku a mislimo da bi aspiracije mladih ljudi trebale ići u drugom smjeru.

 

Pozivamo naše mlade kolege iz svih političkih subjekata da zajedničkim snagama dalje gradimo našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu.