Održana Izborna skupština Organizacije „Žene SDA“ Tuzla: Za predsjednicu izabrana Jasna Hadžiselimović

Održana Izborna skupština Organizacije „Žene SDA“ Tuzla: Za predsjednicu izabrana Jasna Hadžiselimović

U utorak 18. februara 2020. godine je u Plavoj sali BKC-a Tuzla održana Izborna skupština Organizacije „Žene SDA“ Tuzla. Izbornoj skupštini prisustvovalo je oko 60 delegatkinja sa cijelog područja Tuzle, a jednoglasnom odlukom povjerenje da predstavlja Organizaciju „ Žene SDA „Tuzla u naredne četiri godine je dobila Jasna Hadžiselimović.

U svom govoru nakon izbora predsjednica Hadžiselimović se zahvalila na ukazanom povjerenju i ukratko predstavila plan budućeg rada Organizacije u Tuzli: „Obzirom na reorganizaciju Asocijacije žena i Asocijacije Fatma u jedno tijelo – Organizaciju žena SDA, u narednom periodu ćemo raditi na sveobuhvatnom planu uključivanja žena u sve društvene i političke procese. Polje djelovanja je široko, i shodno profesionalnim i stručnim kompetencijama žena koje će činiti ovu Organizaciju nastojat ćemo uticati na snaženje žena i promjenu svijesti kako u političkom aktivizmu tako i u aspektu porodice, ekonomskog i socijalnog ostvarivanja žene. Žena je ta koja je matica, stožer i kreator kao supruga, majka , lider i stručnjak. Shodno tome, žene SDA moraju postati još respektabilniji faktor u kreiranju političke svijesti. Trebamo djelovati među ženama interno, ali i odgajati pokoljenja u smjeru snaženja SDA, jedine državotvorne stranke i čuvara BiH. Samo snažna SDA je garant snažne BiH. Slijedeći amanet rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, slijedeći našu tradiciju, vjeru, čuvajući porodicu kao osnovnu ćeliju društva, čuvat ćemo i graditi BiH kao modernu državu“ – kazala je, između ostalog, u svom obraćanju predsjednica Jasna Hadžiselimović.

Prisutnim delegatima i gostima obratili su se i potpredsjednik GO SDA Tuzla Izet Džananović, zastupnica u Skupštini TK Zumra Begić, sekretar GO SDA Tuzla Edis Bajić i Tenzila Jusufagić, dosadašnja predsjednica Asocijacije Fatma.

Pored predsjednice Organizacije „Žene SDA“ Tuzla Jasne Hadžiselimović izabrane su i tri potpredsjednice: Zumra Begić, Sanita Bajramović i Almira Hurić kao i 17 članica Izvršnog odbora: Nura Ahmedbegović, Maida Aljić, Sabina Avdić, Almasa Begić, Senada Čičkušić, Sandra Đurić, Sanela Hadžimehmedović, Nihada Hurić, Jasmina Junuzović, Adisa Kadić, Almedina Kaplan, Lejla Kaplan, Emina Muminović, Zekija Sulejmanović, Mirzeta Tupajić, Indira Šestan i Merima Zubović.