Održana 7. redovna sjednica Izvršnog odbora SDA Tuzla, usvojena analiza izbornih rezultata

Održana 7. redovna sjednica Izvršnog odbora SDA Tuzla, usvojena analiza izbornih rezultata

Izvršni odbor SDA Tuzla održao je u ponedjeljak 7. decembra VII redovnu sjednicu, a na dnevnom redu bila je tačka Analiza izbornih rezultata.

Nakon opsežnih diskusija, Izvršni odbor SDA Tuzla je jednoglasno usvojio Analizu izbornih rezultata te će je po osnovu Dopisa generalnog sekretara SDA BiH upututi u dalju proceduru.

Izvršni odbor SDA Tuzla očekuje u narednom periodu od Izbornog štaba GO SDA Tuzla izradu opširnog izvještaja analize izbornih rezultata.

Kada je riječ o formiranju vlasti na nivou grada, SDA Tuzla smatra da je demokratski učtivo razgovarati sa svim političkim subjektima po osnovu izbornih platformi koje trebaju determinirati program rada za mandatni period koji slijedi.

Takođe, SDA Tuzla smatra da vlast na svim nivoima trebaju činiti izborni pobjednici po osnovu programa na opću korist građana.

Jednoglasno je usvojen i zaključak da SDA Tuzla daje punu podršku predsjedniku SDA BiH gospodinu Bakiru Izetbegoviću na aktivnostima u očuvanju države Bosne i Hercegovine i  stabilizaciji prilika u stranci koje je osvojila najveći broj glasova i mandata na nivou FBiH.