Održano bajramsko sijelo u MO SDA Slavinovići

bajramsl2012005

Održano bajramsko sijelo u MO SDA Slavinovići

 

bajramsl2012004
U organizaciji Mjesnog ogranka Stranke demokratske akcije Slavinovići, 21. avgusta ove godine je u prostorijama mjesne zajednice organizovano bajramsko druženje. Domaćini su bili kandidati SDA za Općinsko vijeće Tuzla prim.mr.sc.dr. Nermina Mehinović, dipl.pravnik Edis Bajić i doc.dr. Isat Skenderović, ujedno i predsjednik MO SDA Slavinovići, koji su obezbijedili sredstva za organizaciju ovog bajramskog sijela.

bajramsl2012002
„ Svake godine se organizuje ovakvo bajramsko sijelo koje se sastoji iz dva dijela, vjerskog i kulturno-zabavnog programa. Na taj način mi želimo da mladima pokažemo kakvi su bili Bajrami kod nas i koju oni poruku šalju, a to je prijateljstvo, zajedništvo itd. Takođe želimo da se naši članovi i simpatizeri druže i zabave „ – istakao je doc.dr. Isat Skenderović.

bajramsl2012003
Veliki doprinos organizaciji ovog druženja dala je Asocijacija žena SDA Slavinovići u pripremi jela i pića,  kao i Asocijacija mladih.

„ U Mjesnoj zajednici Slavinovići pripremili smo bajramsko druženje na kojem smo željeli okupiti naše najbliže komšije. Svakako da su žene bile te koje su prve pokrenule ovu inicijativu, ali smo se odlučile da budu uključeni svi građani Mjesne zajednice Slavinovići, i odrasli i djeca” – kazala je prim.mr.sc.dr.Nermina Mehinović.

bajramsl2012001
U vjerskom dijelu programa nastupio je aktivista Mjesnog ogranka SDA Slavinovići Hrustan Noćić sa ilahijama, kao i horovi iz Behram-begove medrese, te iz Gornjih Rainaca i Sapne. Program je svojim stihovima uljepšala i mlada Šeherzada Jakupović.

Kada je riječ o kulturno-zabavnom dijelu, za to je bio zadužen istaknuti aktivista Edin Hadžić.Ovakva bajramska sijela se već godinama organizuju u Slavinovićima na veliku radost građana, članova i simpatizera SDA i svih onih koji rado sa njima dijele radost Bajrama.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla