Održana sjednica Općinskog vijeća Tuzla

44vijece002

Održana sjednica Općinskog vijeća Tuzla

 

U Tuzli je danas zasjedalo Općinsko vijeće. Ovo je posljednja sjednica pred nastupajuću ljetnu pauzu. Pred vijećnicima je bio dnevni red od 8 tačaka, a najznačajnija se odnosila na razmatranje i usvajanje Odluke o administrativnim taksama i njihovoj tarifi. Navedenom Odlukom cijene taksi su umanjene za otprilike deset konvertibilnih maraka.

Općinsko vijeće Tuzla razmotrilo je i usvojilo izvještaje o radu i poslovanju javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Općina Tuzla za 2011. godinu : Tržnice-pijace d.o.o. Tuzla, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, Centralno grijanje d.d. Tuzla. Sva ova preduzeća su od ogromnog značaja za ugled i funkcionisanje općine Tuzla.  Klub vijećnika SDA se pohvalno izrazio o njihovom poslovanju.

” Što se tiče ovih javnih preduzeća, stav OO SDA i našeg Kluba je da im se mora dati veći značaj i da moraju odgovoriti svojoj ulozi zbog koje su i osnovani, dakle da vrše projektovanje, izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture u svojoj djelatnosti. ” – kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDA Tuzla dr. Mirsad Malohodžić.

44vijece001
Na sjednici Općinskog vijeća Tuzla razmatran je i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji općinskih organa uprave i stručnih službi Općine Tuzla, kao i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Općinskog pravobranilaštva Tuzla. Raspravljano je i o Nacrtu zakona o preuzimanju dijela osnivačkih prava i obaveza nad Centrom za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća.

Klub vijećnika SDA imao je vijećnićko pitanje koje se odnosilo na rad mjernih stanica za slijeganje terena u Tuzli i objavljivanje rezultata mjerenja za 2011. godinu. Naime, te rezultate nadležna služba Općine Tuzla još nije prezentirala iako je to trebalo da bude učinjeno do sada.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla