Održana Programsko – izborna skupština OO SDA Tuzla : Proširen Izvršni odbor Stranke

skupstinaoosdatz030

Održana Programsko – izborna skupština OO SDA Tuzla : Proširen Izvršni odbor Stranke

 

U ponedjeljak 06. maja 2013. godine održana je Programsko- izborna Skupština Općinskog odbora SDA Tuzla, na osnovu Odluke Glavnog odbora o sazivanju Konvencije Stranke demokratske akcije. Skup su svojim su dolaskom uveličali i podržali potpredsjednik SDA BiH Sadik Ahmetović, generalni sekretar SDA BiH Amir Zukić te predsjednik KO SDA TK i član Predsjedništva SDA BiH Amir Fazlić. Oni su članove Skupštine i prisutne goste upoznali su sa Programskom platformom za aktuelne prioritete djelovanja SDA u periodu 2013. – 2015. godine.


” Konvencija SDA BiH ima za cilj da jedinstvo Stranke na svim nivoima ojača i da se napravi dobra priprema za naredne izbore, dalje borbe za Bosnu i Hercegovinu. SDA na kantonalnom nivou ima zadatak da u trinaest općinskih organizacija izvrši rekonstrukciju po Odlukama Konvencije Stranke, te zatim da se izvrši i rekonstrukcija Izvršnog odbora SDA TK ” – kazao je predsjednik KO SDA TK i član Predsjedništva SDA BiH Amir Fazlić.

Generalni sekretar SDA BiH Amir Zukić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i značaju Stranke demokratske akcije za opstanak nedjeljive BiH u kojoj svaki građanin ima puna prava na slobodu mišljenja, govora, djelovanja, na slobodu i egzistenciju, bez obzira na nacionalnost.

skupstinaoosdatz060
” Dok god je SDA organizovana, jaka i jedinstvena, neće se Bosna i Hercegovina podijeliti i u njoj će biti demokratije i slobode. Politička partija koja ima ovakvu strukturu, ima i svoju političku budućnost i smjernice da dugo u BiH bude važan politički faktor ” – istakao je generalni sekretar SDA BiH Amir Zukić.

O političkim zbivanjima u Bosni i Hercegovini i potrebi jačanja Stranke na svim nivoima govorio je i potpredsjednik SDA BiH Sadik Ahmetović : ” Budite jedinstveni, osnažite SDA u Tuzli da na sljedećim izborima pobijedimo ubjedljivo i da vodimo BiH onim putem koji je davno zacrtao rahmetli predsjednik Alija Izetbegović, a to je evropski i NATO put jer drugog rješenja za našu zemlju nema”.

skupstinaoosdatz062
Skupštinskim delegatima Programsku platformu za aktuelne prioritete djelovanja SDA u periodu 2013. – 2015. godina – Prijedlog Aktivnosti OO SDA Tuzla u periodu 2013.- 2015. godine, prezentirao je predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc. Salko Bukvarević. Nakon svih diskusija usvojene su Smjernice rada Općinskog odbora SDA Tuzla za naredni period uz zaduženje Izvršnog odbora SDA Tuzla da sve prijedloge iznesene na ovoj Skupštini razmotri na svojim sjednicama te da prihvatljive sugestije i prijedloge ugradi u programske aktivnosti OO SDA Tuzla.

skupstinaoosdatz041
skupstinaoosdatz004
skupstinaoosdatz028
U okviru Dnevnog reda sprovedeno je i glasanje za članove Izvršnog odbora SDA Tuzla. Općinski odbor SDA Tuzla ostvario je na proteklim lokalnim izborima povećanje izbornog rezultata, što je otvorilo mogućnost proširenja Izvršnog odbora. Predsjednik Bukvarević je na osnovu Odluke Glavnog odbora SDA o sazivanju Konvencije SDA i saglasnosti od strane predsjednika KO SDA TK-a te generalnog sekretara SDA BiH, i nakon obavljenih konsultacija sa predsjednicima mjesnih odbora predložio listu za IO SDA Tuzla, koja uz dosadašnje uključuje i sedam novih članova. Lista je izglasana za 73 glasa ZA, od ukupno 79 prisutnih delegata koji su pristupili glasanju. Dva delegata su glasala ” protiv” dok su četiri listića bila nevažeća.

Članovi Izvršnog odbora OO SDA Tuzla u mandatnom razdoblju od naredne dvije godine su (dosadašnji članovi): dr.sc. Salko Bukvarević predsjednik, prim.dr. Mirsad Malohodžić – potpredsjednik, dipl.ing.elektrotehnike Bajazit Jašarević – potpredsjednik, dipl.pravnik Midhat Suljić – sekretar, dipl.pravnik Sabahudin Imamović (predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla), dr.sc. Sunčica Mašić redovni profesor, doc.dr.Isat Skenderović, mr.sc. Semir Fejzić, dipl.ing.tehnologije Tenzila Jusufagić (predsjednica Asocijacije Fatma), mr.sc. Elmir Huremović, dipl.ing. elektrotehnike Kadro Žilić, dipl.politolog Enisa Osmančević, mr.sc. Enisa Žunić predsjednica Asocijacije žena OO SDA Tuzla, dipl. pravnik Edis Bajić predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla, te (novi članovi) prof.dr. Fahrija Skokić – direktorica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla, Hazim Rančić dipl.pravnik – direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, dr.Nedžad Alić – vanredni profesor na Univerzitetu u Tuzli, prim.dr.Adi Rifatbegović, specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Admir Andelija-dipl.ing.elektrotehnike i član Uprave Elektroprivrede BiH, Beriz Sakić Bahcelor Ekonomije i Bachelor- ing.saobraćaja  – predsjednik MO SDA Simin Han i vijećnik u OV Tuzla, Salko Zildžić, dipl.prof Sporta, svjetski prvak u kick boksu i član Predsjedništva AM SDA BiH.

Izbor novih članova Izvršnog odbora svakako predstavlja osvježenje u radu, djelovanju i jačanju Stranke. Radi se o dosadašnjim aktivistima tima SDA koji su radili na drugim pozicijama, izuzetno kvalitetnim pojedincima posvećenim svome poslu, koji imaju mudre ideje te su kao takvi uvijek potrebni u svim organima SDA.

Tuzla, kako je naglašeno, već dugo treba domaćina i promjene na bolje, a to može samo donijeti Stranka demokratske akcije. U tom pravcu snažno će djelovati iskreni i hrabri članovi Stranke, okupljeni i u Izvršni odbor SDA Tuzla. To je politika koja odražava suštinske potrebe građana Tuzle i nema alternative.

skupstinaoosdatz034
Predsjednik Bukvarević je pozvao članstvo da se kroz organe SDA, poštujući demokratska načela i svakog čovjeka ponaosob, okupe oko ideje Stranke demokratske akcije jer tu ima prostora za svakoga ko želi dati doprinos jačanju Bosne i Hercegovine.

skupstinaoosdatz042

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla