Održana javna tribina ” Bosanski patriotizam” u organizaciji Kluba Patriotske lige Tuzla

obeJt6

Održana javna tribina ” Bosanski patriotizam” u organizaciji Kluba Patriotske lige Tuzla

U organizaciji Kluba Patriotske lige Tuzla u maloj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli, u povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana je javna tribina pod nazivom ” Bosanski patriotizam”, na kojoj su o značaju 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine govorili Prof.dr. Edin Mutapčić, koji se u svom izlaganju posebno dotakao Istorijskog i  pravnog konteksta bh.nezavisnosti, zatim Prof. dr.Izet Šabotić koji je govorio na temu  Disolucija Jugoslavije i bh.otpor velikodržavnim projekcijama, te  Prof.dr. Salih Kulenović koji je prisutnima govorio o održanom referendumu 1992.kao potvrdi opstojnosti i nezavisnosti.

Klub Patriotske lige Tuzla već dugi niz godina tradicionalno obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jer je to jedan od datuma koji je jako važan za sve generacije ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini. Naravno da je to i svojevrsna borba da se ovaj datum postavi na viši nivo, da nikada ne padne u zaborav, jer je nezavisnost naše zemlje koja je surovo napadnuta agresijom i genocidom odbranjena zahvaljujući onima koji su stali na prve bedeme odbrane u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 godina, ali i sjećanje na sve naše šehide i poginule borce koji su kao i prethodne generacije naših bosanskih gazija dali svoje živote za sve ljude kojima je ovaj dan i ovaj datum i ova zemlja u srcu- kazao je novinarima Emir Razić, predsjednik Kluba Patriotske lige Tuzla.

Organizatori su ovom prilikom uputili i Javnu čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine u povodu Dana nezavisnosti naglasivši da je ova zemlja dovoljno prostrana i lijepa za sve one koji je doživljavaju svojom domovinom.

yJOOE2

tp91MB

DSC 0118 800x534

DSC 0126 800x534

DSC 0127 800x534

Oae5PP

Press služba Kluba PL-a Tuzla