Održana 34. redovna sjednica OO SDA Tuzla

34oosdatz024

Održana 34. redovna sjednica OO SDA Tuzla

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u četvrtak 08. maja 2014. godine tridesetičetvrtu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu bila je Informacija o aktivnostima Operativnog izbornog štaba, Informacija o aktivnostima u mjesnim odborima OO SDA Tuzla, Razmatranje Odluke Generalnog sekretara SDA BiH o proširenju Izvršnog odbora SDA Tuzla i tekuća pitanja.34oosdatz001
Predsjednik Operativnog izbornog štaba OO SDA Tuzla Emir Softić i predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla su informisali Općinski odbor o osnovama Operativnog plana predizborne kampanje Općinske organizacije SDA Tuzla. U uvodnom izlaganju je, između ostalog, istaknuto da je najjači adut Stranke demokratske akcije to da je ona faktor stabilizacije, državotvorna snaga koja ima znanje i odlučnost u izgradnji institucija države Bosne i Hercegovine i da je SDA prihvatila opravdane zahtjeve i poruke građana koje su iskazane na februarskim demonstracijama.

U ovaj Operativni plan predizborne kampanje OO SDA Tuzla ugrađeni su prijedlozi aktivnosti koji su na osnovu zaključka Izvršnog odbora SDA Tuzla dostavile radne grupe, Savjeti i Komisije.

Nakon iscrpne diskusije velikog broja članova OO SDA Tuzla, Općinski odbor je jednoglasno usvojio ovaj dokument uz zaključak da se tačke ovoga Plana razrade kroz sve organe Stranke.

Svi članovi Stranke demokratske akcije iz Tuzle su pozvani da uzmu učešće u radu SDA kroz organe Stranke u cilju što bolje pripreme SDA za izbore 2014. tako i za postizborne aktivnosti u kojima SDA mora da ima značajnu ulogu kao politički faktor u TK i BiH.

34oosdatz013

34oosdatz016
OO SDA Tuzla je upoznat i sa aktivnostima mjesnih odbora u proteklom periodu koje su provedene na osnovu zaključka Izvršnog odbora SDA Tuzla, o čemu su izvještaje podnijeli šefovi radnih grupa.

34oosdatz003
Općinski odbor SDA Tuzla je informisan sa zaključcima Predsjedništva SDA sa 48. redovne sjednice od 25. aprila 2014. godine koji se odnose na postupak utvrđivanja prijedloga listi kandidata u skladu sa odredbama Statuta Stranke, Pravilniku o ostvarivanju kadrovske politike te dodatnim kriterijima i smjernicama kadrovske politike SDA za opće izbore 2014. godine.

Takođe, Općinski odbor je upoznat i sa drugim zaključcima Predsjedništva SDA BiH od 25.04.2014. godine.

Učešće u raspravi o ovoj tački dnevnog reda uzeo je veliki broj članova Općinskog odbora.

34oosdatz020

Pod drugom tačkom dnevnog reda predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr.Salko Bukvarević informisao je Općinski odbor o Odluci Generalnog sekretara SDA o proširenju Izvršnog odbora SDA Tuzla. OO SDA Tuzla je zadužio predsjednika Općinskog odbora i Izbornu komisiju da nakon dobijanja saglasnosti Predsjedništva SDA BiH zakaže Skupštinu OO SDA Tuzla na kojoj će se se proširiti Izvršni odbor SDA Tuzla, odnosno sprovesti Odluka Generalnog sekretara SDA.

Predsjednik OO SDA Tuzla je na kraju zasjedanja u ime Općinskog odbora SDA Tuzla uputio čestitku u povodu 9. maja – Dana Zlatnih ljiljana, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla