Održana 32. redovna sjednica OO SDA Tuzla

32oosda028

Održana 32. redovna sjednica OO SDA Tuzla

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u petak 27. decembra 2013. godine tridesetidrugu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu bilo je razmatranje aktuelne političke situacije, razmatranje i usvajanje nacrta Plana aktivnosti OO SDA Tuzla za 2014. godinu, razmatranje zahtjeva Asocijacije mladih SDA Tuzla i tekuća pitanja.

32oosda015
Predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević informisao je Općinski odbor da je u četvrtak 26. decembra 2013. godine u Sarajevu održana tradicionalna novogodišnja press konferencija SDA BiH na kojoj se obratio zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović koji je rezimirao proteklu godinu na političkom i ekonomskom planu, govorio o procesu rješavanja presude Sejdić-Finci, o zalaganju SDA na sprječavanju usvajanja štetnih izmjena zakona po BiH, o saradnji sa drugim političkim partijama, provedenom Popisu stanovništva, diskriminaciji Bošnjaka u RS-u, o važnosti održavanja izbora naredne godine i dr.

32oosda023
U kontekstu prethodnih događaja i nestatutarnog djelovanja pojedinih članova SDA Tuzle, Općinski odbor SDA Tuzla smatra da je takvo djelovanje nanijelo štetu Stranci demokratske akcije i ostaje pri svojim zaključcima koje je donio na posljednje dvije sjednice i koji su dostavljeni Predsjedništvu SDA. OO SDA Tuzla još jednom poziva sve članove na jedinstvo i zahtijeva besuslovan prestanak međusobne diskreditacije i etiketiranja članova po svim osnovama uz napomenu da je jedinstvo jedina šansa da se SDA vrati na pobjednički tron.


Općinski odbor SDA Tuzla prihvatio je nacrt Plana aktivnosti OO SDA Tuzla za 2014. godinu, uz napomenu da je materijal predviđen za raspravu u kojoj mogu učestvovati svi organi Stranke, vijećnici, mjesni odbori, članovi Savjeta i Komisija SDA, članovi OO SDA Tuzla. Prijedlozi za izmjene i dopune se mogu dostaviti u OO SDA Tuzla ili na mejl [email protected] do 15. januara 2014. godine.

32oosda031
OO SDA Tuzla dao je saglasnost na zahtjev Asocijacije mladih za pokretanje Političke akademije u Tuzli gdje će se osposobljavati mladi ljudi za oblasti iz politike, privatnog sektora, javne uprave, civilnog društva i medija. Koordinator i voditelj PA SDA  – program Tuzla je Edis Bajić, predsjednik AM SDA Tuzla, polaznik 1. generacije PA SDA i Političke škole Vijeća Evrope. Javni poziv za prijem polaznika objavljen je na web stranici www.sdatuzla.ba.

Zbog važnosti uključivanja mladih u političke tokove, OO SDA Tuzla poziva sve mlade ljude da se u što većem broju odazovu na ovaj javni poziv.

32oosda003

Na kraju sjednice predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukavrević je u ime OO SDA Tuzla i u svoje lično ime uputio čestitku katoličkim i pravoslavnim vjernicima u povodu njihovih praznika te je svim građanima Bosne i Hercegovine zaželio sretnu, bolju i berićetniju 2014. godinu.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla