Održana 25. redovna sjednica OO SDA Tuzla

25sjednica018

Održana 25. redovna sjednica OO SDA Tuzla

 

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u četvrtak 08. novembra 2012. godine dvadesetipetu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu bila je Informacija o rezultatima Općinskih izbora 2012. godine te implementacija rezultata Općinskih izbora 2012. god. i plan aktivnosti za naredni period.

25sjednica017
Na osnovu zvanično potvrđenih izbornih rezultata Lokalnih izbora 2012. godine od strane Centralne izborne komisije BiH, Stranka demokratske akcije Tuzla druga je stranka u Općinskom vijeću Tuzla i najjača je opoziciona stranka sa osvojenih 6 923 glasa. SDA će imati šest vijećnika, a to su Mirsad Malohodžić, Sabahudin Imamović, Edis Bajić, Beriz Sakić, Edin Haračić i Mirza Tupajić.

25sjednica008
Predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc. Salko Bukvarević je u ime Izvršnog odbora Stranke izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom te je zahvalio građanima Tuzle koji su dali svoj glas i povjerenje kandidatima sa liste SDA.

„ Čestitam kandidatu SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adiju Rifatbegoviću i svim kandidatima sa liste Stranke demokratske akcije Tuzla na jedinstvu i timskom radu u toku predizborne kampanje. Izražavam zadovoljstvo što smo kao građani Tuzle dobili ovakav sastav Općinskog vijeća čime su stvoreni preduslovi za njegov demokratski rad u interesu građana, a ne jedne partije. SDA je kroz kampanju direktnog kontakta sa građanima i bez upućene ijedne ružne riječi za bilo kojeg kandidata iz druge političke stranke pokazala demokratski kapacitet i uvela u našem gradu novi način dijaloga među političkim subjektima. Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla će i dalje biti otvoren za sve građane iz svih mjesnih zajednica i osnovno načelo rada Kluba će i dalje biti „ ono što je dobro za građane Tuzle dobro je i za SDA”.


Predsjednik Bukvarević istakao je da je većina zadatih izbornih ciljeva koje je Općinski odbor SDA Tuzle postavio pred sebe na početku kampanje i koji su verifikovani od viših organa Stranke, uspješno i ostvarena. Prvenstveno broj glasova za SDA u općini Tuzla je popravljen i iznad je rezultata iz 2010. godine. Takođe, kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla dr. Adi Rifatbegović je osvojio drugo mjesto sa 7 066 glasova te je svojom časnom kampanjom na miran i dostojanstven način pokazao da se može napraviti dobar rezultat. Dr. Rifatbegović i Stranka su imali približan broj glasova, što je izuzetno važan pokazatelj.

25sjednica014
Općinski odbor SDA Tuzla je jednoglasno privatio Informaciju o rezultatima Općinskih izbora 2012. godine i usvojio je plan aktivnosti za naredni period.

Na kraju sjednice najavljena je i promocija knjige „ Bosanska savremena zbilja” autora Osmana Brke koja će se održati u petak 16. novembra 2012. godine u BKC-u Tuzla sa početkom u 18h. Promotori su predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i prof. Vedad Spahić.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla