Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora GO SDA Tuzla

20200131 180502

Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora GO SDA Tuzla

Dijeljenje

2. Poziv IOweb

 Izvršni odbor GO SDA Tuzla održao je u petak 31. januara 2020. godine 2. redovnu sjednicu u proširenom sazivu. Sjednici su prisustvovali i izabrani i imenovani zvaničnici iz Gradskog odbora SDA Tuzla kao i delegati za Skupštinu KO SDA TK koji su iz GO SDA Tuzla.

 

Razmatrana je aktuelna politička situacija, a izvjestioci po ovoj tački dnevnog reda bili su predsjednik Salko Zildžić član Predsjedništva SDA BiH i federalni zastupnik sa osvrtom na zaključke Predsjedništva SDA BiH, Salko Bukvarević federalni zastupnik i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. sa osvrtom na rad Federalne vlade, Srđan Mićanović ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, Zumra Begić zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona koji su govorili o političkim dešavanjima na nivou Tuzlanskog kantona i Mirza Tupajić predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla s osvrtom na dešavanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

 

Izvršni odbor primio je k znanju Informaciju o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima vlasti.

 

Razmatrana je i Odluka o formiranju i strukturi Savjeta GO SDA Tuzla po kojoj bi u okviru GO SDA Tuzla, a sa ciljem unaprijeđenja rada Gradskog odbora, djelovalo 18 stručnih savjeta i to: Savjet za pravna pitanja, Savjet za poslovno okruženje i zapošljavanje, Savjet za prostorno uređenje, ekologiju i komunalnu infrastrukturu, Savjet za upravu, javna preduzeća i javne ustanove, Savjet za socijalnu zaštitu, Savjet za zdravstvenu zaštitu, Savjet za osnovno i srednje obrazovanje, Savjet za nauku i visoko obrazovanje, Savjet za porodicu u predškolsko obrazovanje, Savjet za boračka pitanja, Savjet za turizam i kulturno-historijsko naslijeđe, Savjet za mlade, Savjet za sport, Savjet za sigurnost, Savjet za kulturu, Savjet sa odnose sa medijima, Savjet za ekonomska pitanja, Savjet za energetiku.

 

Osim toga, u planu je i formiranje Političkog Savjeta rukovodstva IO SDA Tuzla.

 

Izvršni odbor GO SDA Tuzla je razmatrao i prijedlog Programa rada GO SDA Tuzla za 2020. godinu. U ovom dokumentu, između ostalog, se navodi da je vizija SDA Tuzle grad Tuzla privredno-ekološko-turisitčka sredina privlačna za život svim dobnim generacijama , naučno-akademska, kulturno-sportska zajednica u kojoj je moguće dosanjati svoje snove, živjeti punim plućima u ambijentu lokalne sredine koja omogućava maksimalno iskorištavanje ličnih potencijala građana.

 

Navedeni dokument biće predmet razmatranja i usvajanja na Skupštini GO SDA Tuzla koja će se održati u nedjelju 09. februara 2020. godine.

 

Press TIM GO SDA Tuzla

20200131 180341

20200131 180518

20200131 180454

20200131 180810