Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora GO SDA Tuzla

20200131 180502

Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora GO SDA Tuzla

2. Poziv IOweb

 Izvršni odbor GO SDA Tuzla održao je u petak 31. januara 2020. godine 2. redovnu sjednicu u proširenom sazivu. Sjednici su prisustvovali i izabrani i imenovani zvaničnici iz Gradskog odbora SDA Tuzla kao i delegati za Skupštinu KO SDA TK koji su iz GO SDA Tuzla.

 

Razmatrana je aktuelna politička situacija, a izvjestioci po ovoj tački dnevnog reda bili su predsjednik Salko Zildžić član Predsjedništva SDA BiH i federalni zastupnik sa osvrtom na zaključke Predsjedništva SDA BiH, Salko Bukvarević federalni zastupnik i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. sa osvrtom na rad Federalne vlade, Srđan Mićanović ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, Zumra Begić zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona koji su govorili o političkim dešavanjima na nivou Tuzlanskog kantona i Mirza Tupajić predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla s osvrtom na dešavanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

 

Izvršni odbor primio je k znanju Informaciju o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima vlasti.

 

Razmatrana je i Odluka o formiranju i strukturi Savjeta GO SDA Tuzla po kojoj bi u okviru GO SDA Tuzla, a sa ciljem unaprijeđenja rada Gradskog odbora, djelovalo 18 stručnih savjeta i to: Savjet za pravna pitanja, Savjet za poslovno okruženje i zapošljavanje, Savjet za prostorno uređenje, ekologiju i komunalnu infrastrukturu, Savjet za upravu, javna preduzeća i javne ustanove, Savjet za socijalnu zaštitu, Savjet za zdravstvenu zaštitu, Savjet za osnovno i srednje obrazovanje, Savjet za nauku i visoko obrazovanje, Savjet za porodicu u predškolsko obrazovanje, Savjet za boračka pitanja, Savjet za turizam i kulturno-historijsko naslijeđe, Savjet za mlade, Savjet za sport, Savjet za sigurnost, Savjet za kulturu, Savjet sa odnose sa medijima, Savjet za ekonomska pitanja, Savjet za energetiku.

 

Osim toga, u planu je i formiranje Političkog Savjeta rukovodstva IO SDA Tuzla.

 

Izvršni odbor GO SDA Tuzla je razmatrao i prijedlog Programa rada GO SDA Tuzla za 2020. godinu. U ovom dokumentu, između ostalog, se navodi da je vizija SDA Tuzle grad Tuzla privredno-ekološko-turisitčka sredina privlačna za život svim dobnim generacijama , naučno-akademska, kulturno-sportska zajednica u kojoj je moguće dosanjati svoje snove, živjeti punim plućima u ambijentu lokalne sredine koja omogućava maksimalno iskorištavanje ličnih potencijala građana.

 

Navedeni dokument biće predmet razmatranja i usvajanja na Skupštini GO SDA Tuzla koja će se održati u nedjelju 09. februara 2020. godine.

 

Press TIM GO SDA Tuzla

20200131 180341

20200131 180518

20200131 180454

20200131 180810