Održan sastanak radnih grupa u MO Slatina

slats

Održan sastanak radnih grupa u MO Slatina

Dijeljenje

 

slats 2
U Mjesnom ogranku SDA Slatina održan je sastanak radne grupe koja obuhvata mjesne ogranke Batva, Tušanj, Lipnica, Solana Moluhe i Slatina. Na inicijativu građana iz Mjesnog ogranka SDA Slatina, sastanku su prisustvovali uz predsjednika Opštinskog odbora SDA Tuzla dr. Salku Bukvarevića i član Predsjedništva SDA Bosne i Hercegovine i član KO SDA gospodin Hazim Rančić, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Opštinskom vijeću Tuzla dr. Mirsad Malohodžić, predsjednik Kadrovske komisije i član Izvršnog odbora SDA Tuzla gospodin Midhat Suljić, članice Izvršnog odbora SDA Tuzla gospođe Enisa Žunić i Belkisa Čolić te vijećnik Nedim Berberović. Skup su svojim prisustvom uveličali i gosti iz drugih mjesnih ogranaka SDA, a bilo je tu i nekoliko članova drugih političkih partija što takođe govori koliko je SDA demokratska stranka.


Predsjednik Opštinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević je govorio o glavnim političkim ciljevima SDA u narednom periodu, o aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima Opštinskog odbora.

” SDA je faktor koji spaja u BiH, koji uvijek ide ka rješenju. Velikom aktivnošču Stranke demokratske akcije i predsjednika Tihića je došlo do formiranja Vijeća ministara. SDA u svom temelju nosi prvo državotvornost Bosne i Hercegovine, državu BiH, narod, a zatim Stranku. To SDA razlikuje od drugih političkih opcija kojima je partija na prvom mjestu, a onda sve drugo. Što se tiče rada Opštinskog odbora SDA Tuzla, u narednom periodu ovakvi sastanci će biti češći, da se ljudi bolje upoznaju, da se još više i još jače zajednički radi na rješavanju problema u našem gradu, osnovnih životnih pitanja naših građana.” – istakao je Bukvarević.

slats 3

Član Predsjedništva SDA BiH i KO SDA TK Hazim Rančić je iznio najaktuelnije podatke o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Rančić je, između ostalog, govorio o formiranju Vijeća ministara BiH odnosno o načinu raspodjele čelnih pozicija i zamjeničkih mjesta među političkim strankama. Naglasio je da su Stranci demokratske akcije pripala dva ministarstva koja su od osobite važnosti za euroatlanski put BiH, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane.

slats 4

Građanima se obratio i predsjednik Kluba vijećnika SDA u Opštinskom vijeću Tuzla dr. Mirsad Malohodžić koji je govorio o radu Kluba , osvrnuvši se na posljednje dvije sjednice Vijeća kada je usvojena Odluka o kreditnom zaduženju Opštine Tuzla od pet miliona konvertibilnih maraka odnosno kada je usvojen Budžet Opštine za 2012. godinu. Malohodžić je obrazložio stavove Kluba o ovim pitanjima i sve ono što su vijećnici SDA iznijeli u diskusijama o ovim važnim pitanjima.

Inače, ono čime se konstantno u svom radu vodi Klub vijećnika SDA je da je sve što je dobro za građane Tuzle, što čini ugodniji i jeftiniji život građana, dobro je i za SDA. Tako je Klub vijećnika SDA u Opštinskom vijeću Tuzla pokretao inicijative da ne se ne poskupljuje voda u Tuzli, nego da se iz Budžeta pomogne preduzeću ” Vodovod” kako bi saniralo svoje gubitke. Isto je bilo i sa drugim komunalnim preduzećima. Bilo je tu i mnogih drugih značajnih inicijativa, a sve sa ciljem da se popravi kvalitet života građana Tuzle. Klub vijećnika SDA Tuzla je u 2011. godini neprekidno osluškivao želje i potrebe građana Tuzle da bi putem Opštinskog vijeća uticao na poboljšanje njihovog života u zajednici. Takav način rada je već započeo i u 2012. godini.


Skupu se obratio i član Izvršnog odbora SDA Tuzla i predsjednik Kadrovske komisije Midhat Suljić, koji je govorio o kadrovskoj politici SDA Tuzla i o planu i programu aktivnosti u mjesnim ograncima iz ove radne grupe.

Članovi mjesnih ogranaka su uzeli aktivno učešće u sastanku, postavljajući izlagačima brojna pitanja u kontekstu onoga o čemu su govorili. Neka od tih pitanja će biti putem Kluba vijećnika proslijeđena već na narednu sjednicu Opštinskog vijeća.

slats 1

Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević je na kraju sastanka pozvao sve probosanski orjentisane snage na jedinstvo u daljem radu u Bosni i Hercegovini, kako bi se na politički način moglo boriti za jedinstvenu i cjelovitu BiH.


(fotografije sa sastanka možete pogledati u fotogaleriji )

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla