Održan prošireni sastanak radne grupe u MO SDA Slavinovići

sastanakmoslavinovici002

Održan prošireni sastanak radne grupe u MO SDA Slavinovići

 

sastanakmoslavinovici005
Sinoć je u Mjesnom ogranku SDA Slavinovići održan prošireni sastanak radne grupe koja obuhvata mjesne ogranke Križani Sepetari, Simin Han, Gornja Tuzla, Solina, Stupine, Ši Selo i Slavinovići. Na inicijativu građana iz Mjesnog ogranka Slavinovići, sastanku su prisustvovali uz predsjednika Opštinskog odbora SDA Tuzla dr. Salku Bukvarevića i predsjednik Kluba vijećnika u Opštinskom vijeću Tuzla dr. Mirsad Malohodžić, predsjednik Kadrovske komisije Midhat Suljić, član Izvršnog odbora SDA Tuzla, Kantonalnog odbora SDA i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona gospodin Bajazit Jašarević, član Predsjedništva SDA Bosne i Hercegovine gospodin Hazim Rančić, te članovi Izvršnog odbora SDA Tuzla gospodin Isat Skenderović i gospođa Enisa Osmančević i vijećnik SDA gospodin Osman Kozlić. Mjesni odbori Slavinovići i Križani su prisustvovali u proširenom sazivu dok su se kao gosti odazvali i članovi Mjesnog odbora Sjenjak.

sastanakmoslavinovici012
 

Aktivistima Stranke obratili su se dr. Mirsad Malohodžić koji je iznio najnovije informacije sa Opštinskog vijeća Tuzla, zatim predsjednik Skupštine gospodin Bajazit Jašarević napravivši presjek stanja u Tuzlanskom kantonu i gospodin Hazim Rančić koji je prisutne informisao o najnovijim stavovima i viđenjima Predsjedništva Stranke demokratske akcije. Članovi mjesnih ogranaka su uzeli aktivno učešće u sastanku, postavljajući izlagačima pitanja u kontekstu onoga o čemu su govorili, na šta su dobili odgovore i dodatna pojašnjenja u vezi sa onim što ih je zanimalo.

sastanakmoslavinovici055

Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević je u ime Izvršnog odbora uputio čestitke Mjesnom ogranku Slavinovići na uspješnom radu naglasivši da je ovaj ogranak u toku 2011. godine organizirao sve aktivnosti ambiciozno i srčano kao da je izborna godina. Od toga se može izdvojiti obilježavanje Dana Mjesne zajednice i Dana Slavinovićkog odreda, organiziranje turnira u čast šehida Slavinovićkog odreda i Treće tuzlanske brigade, organizacija u okviru Ramazana, iftara , obilaska i podjele paketa socijalno ugroženim građanima, a kao posebna aktivnost se izdvojilo oživljavanje naselja Vršani. Naime, u mektebu na Vršanima proučena je dova nakon tridesetitri godine. Predsjednik Bukvarević je posebnu čestitku uputio onima koji su očistili mezarje starosjedilaca sa Vršana. Takođe, MO Slavinovići je učestvovao i u drugim akcijama te mjesne zajednice. Čestitke su upućene i za vraćanje stadiona Slavinovići uz pomoć vijećnika SDA Opštinskog vijeća Tuzla. Istaknuto je i da je Mjesni ogranak Slavinovići prvi koji je oformio kulturno-umjetničko društvo čemu je najviše doprinijela dr. Jasminka Djedović uz veliku pomoć i podršku članova ovog ogranka. Mjesnom ogranku Slavinovići je uz čestitke data i podrška za dalje uspješno djelovanje.

sastanakmoslavinovici058
sastanakmoslavinovici045
 (fotografije sa sastanka možete pogledati u fotogaleriji )

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla