Održan prijem u povodu Ramazanskog bajrama i 23. godišnjice od osnivanja OO SDA Tuzla

rambajram13011

Održan prijem u povodu Ramazanskog bajrama i 23. godišnjice od osnivanja OO SDA Tuzla

 

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla danas je u povodu Ramazanskog bajrama i 23. godišnjice od osnivanja OO SDA Tuzla, u prostorijama Stranke organizovao svečani prijem. Prijemu su prisustvovali mnogobrojni članovi, simpatizeri SDA, članovi porodica šehida i poginulih boraca, brojne ličnosti iz domena javnog, vjerskog, političkog i kulturnog života Tuzle i Tuzlanskog kantona, privrednici, direktori javnih preduzeća i ustanova kao i svi drugi građani koji su željeli da zajedno podijele radost Bajrama, ali i da podrže SDA Tuzle u svom daljem djelovanju.


rambajram13003
rambajram13008
rambajram13006
Gostima se obratio se predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla, dr.sc. Salko Bukvarević zahvalivši se što su došli po ovom izuzetno toplom vremenu. „ Stranka demokratske akcije je stala uz svoj narod kao narodna stranka i 1990. godine je učinila da se bošnjački narod politički uspravi. 1991. godine smo se na popisu izborili za bosanski jezik. 1992. godine kada su drugi odlučili da „ zalede” svoje političko djelovanje, mi smo stali na čelo našeg naroda i proveli referendum za samostalnost države Bosne i Hercegovine. Nakon toga krenula je agresija. U to vrijeme Stranka demokratske akcije se stavila na čelo svih bosanskih patriota i zajedno sa njima odbranila Bosnu i Hercegovinu. Doprinos bosanskih šehida u odbrani BiH se nikada ne smije zaboraviti. Program SDA je jasan – država Bosna i Hercegovina te je SDA kao narodna stranka centra otvorena za sve građane koji žele priznati državu BiH.”

rambajram13002
rambajram13005
rambajram13004
Predsjednik Bukvarević je pozvao sve da u narednom periodu nastave političku borbu za BiH, ističući da je glavni zadatak koji predstoji popis stanovništva BiH. „ Molim vas da ukažemo svim našim prijateljima, komšijama, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, jer je popis stanovništva iznad bilo koje političke partije, da je ovo trenutak kada Bošnjaci trebaju kao i svi drugi građani da iskoriste svoje neprikosnoveno pravo da se slobodno izjasne o svome identitetu. Naš zadatak je da pozovemo sugrađane Bošnjake da se slobodno izjasne našim historijskim imenom Bošnjak jer smo tako definisani u Ustavu Bosne i Hercegovine. Svako drugo izjašnjavanje nas stavlja u red „ ostalih”. Budimo konstitutivni narod – Bošnjaci i jačajmo državu Bosnu i Hercegovinu” – poručio je predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla, dr.sc. Salko Bukvarević. Svim osnivačima Stranke čestitao je formiranje SDA Tuzle prije 23. godine te je uputio čestitku i u povodu Bajrama.

Prije prijema u prostorijama Stranke, delegacija SDA na čelu sa predsjednikom dr. Salkom Bukvarevićem je prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju u Moluhama.

rambajram13001
rambajram13007
rambajram13009
rambajram13010
Obilježavanje Ramazanskog bajrama dalje se nastavlja u sportskom duhu, 15. po redu bajramskim turnirom koji se danas i sutra igra na stadionu Bambi u Slavinovićima. Organizator turnira je Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz generalnu podršku OO SDA Tuzla. U nadmetanjima u malom nogometu snage će odmjeriti veliki broj ekipa. Zvanično otvorenje turnira je danas, 09. avgusta 2013. u 18h.

(sve fotografije sa prijema možete pogledati u fotogaleriji)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla