Održan humanitarni koncert za Belmina Fetića

koncertzabelmina037

Održan humanitarni koncert za Belmina Fetića


koncertzabelmina133
Trinaestogodišnji Belmin Fetić obolio je od AV. malformacije ( splet vena na mozgu), što je potvrđeno od strane ljekara UKC-a Tuzla. Nažalost, operativni zahvat ne može se obaviti u Bosni i Hercegovini. Da bi se operacija izvršila u nekoj drugoj državi potrebna su novčana sredstva koja Belminovi roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede. Na pregledu u Beogradu, ljekari su kazali da ta operacija košta 15.000 eura.

koncertzabelmina092

Kako bi doprinijeli Belminovom izlječenju i pomogli njegovim roditeljima da što brže sakupe novac koji je potreban za operaciju, članovi Gradskog dječijeg-omladinskog folklornog ansambla Tuzla večeras su u prepunoj sali BKC-a Tuzla upriličili humanitarni koncert Belmina Fetića, koji je član Ansambla, uz moto ” Ja mogu sve – kad uz mene ste”.Gosti na koncertu bili su KUD ” Visoko” iz Visokog, UKUD ” Zvonko Cerić “Tuzla, Folklorni ansambl ” Panonija ” Tuzla, KUD ” Semberija ” Bijeljina, KUD ” Biser” Tojšići, Edin Šarić, vokalni ansambl ” Tuzlanke” Tuzla, vokalni solista Amina Suljagić, ” Akustik bend” Džihad Polić i Gradski dječiji-omladinski folklorni ansambl Tuzla.

Na kraju koncerta, publici se obratio Belminov brat zahvalivši se svima koji na bilo koji način daju svoj doprinos u borbi za Belminovo ozdravljenje.

koncertzabelmina097

Ovoj humanitarnoj akciji odazvali su se i članovi OO SDA Tuzla. Sav prihod od prodaje ulaznica sa večerašnjeg koncerta biće usmjeren za Belminovo liječenje.

koncertzabelmina052

Partneri koncerta bili su BKC Tuzla, Radio Kameleon Tuzla, RTV Slon Tuzla, TvTK i Radio Tuzla.

Svi oni koji na bilo koji način žele da pomognu da se Belminu omogući operacija, donaciju mogu uplatiti na Žiro račun broj:

306 046 255 783 8440 (KM) Hipo banka.

(Fotografije sa koncerta možete pogledati u fotogaleriji na sdatuzla.ba)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla