Održan bajramski koncert ilahija i sevdalinki u MZ Slavinovići

slicice052

Održan bajramski koncert ilahija i sevdalinki u MZ Slavinovići


U MO SDA Slavinovići sinoć je u povodu Bajrama organizovan koncert ilahija, kasida i sevdalinki. U programu su nastupili izvođači Hrustan Noćić, mlada pjesnikinja Šeherzada Jakupović, te dva interpretatora bosanske pjesme sevdalinke, Edin Šarić i Mufid Klinčević iz Kalesije.

Manifestacija je okupila članove i simpatizere SDA koji su uz prijatne note i lijepe stihove uživali u pravom duhu Bajrama.

slicice071
 

U ime organizatora goste je pozdravio Hrustan Noćić kao i predsjednik MO SDA Slavinovići Hazim Hadžiavdić.

Veliku podršku ovoj bajramskoj manifestaciji dao je OO SDA Tuzla na čelu sa predsjednikom dr. Salkom Bukvarevićem koji se najtoplije zahvalio svima na dočeku i bajramskom druženju, te je sve prisutne poselamio u ime IO SDA Tuzla i u svoje lično ime prenijevši im čestitke za Bajram. Predsjednik Bukvarević je napomenuo da je SDA narodna stranka koja vodi računa o tradicionalnim vrijednostima bošnjačkog naroda, ali i svih drugih naroda na tlu BiH te je istakao da ovakva bajramska druženja još više povezuju ljude i učvršćuju jedinstvo i zajedništvo onih koji slave Bajram.

slicice115
 

U znak podrške koju je OO SDA Tuzla pružio ovoj manifestaciji , predsjednik Organizacionog odbora ovog bajramskog druženja Hrustan Noćić je Salki Bukvareviću uručio skroman i simboličan poklon, izrezbarenu levhu.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla