Odluka o povećanju plaća i naknada u javnom sektoru mora biti povučena

s

Odluka o povećanju plaća i naknada u javnom sektoru mora biti povučena

Dijeljenje


SDA smatra neopravdanom i krajnje neodgovornom odluku Administrativne komisije Skupštine Tuzlanskog kantona o povećanju plaća i naknada zastupnicima i članovima koje imenuje to zakonodavno tijelo. Ova odluka u direktnoj je suprotnosti sa stavom koji je prethodno zauzeo Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona.

U vremenu teške ekonomsko-socijalne situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, bilo kakva povećanja plaća u javnom sektoru su sramotna.

Pozivamo Skupštinu Tuzlanskog kantona da se pomenuta sporna odluka hitno ukine, i plaće vrate na prijašnje stanje.

Također, predstavnici SDA u Gradskom vijeću Sarajeva, kao i dogradonačelnici Sarajeva, neće prihvatiti bilo kakvu odluku koja se odnosi na povećanje plaća i naknada u organima Grada Sarajeva.

Organi Stranke su usvojili Prijedlog mjera za pomoć privredi, podsticaju zapošljavanja, smanjenju javne potrošnje te unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite, u kojem se predviđaju smanjenja plaća u javnom sektoru, a nikako povećanja. Ovaj Program mjera je obavezan za sve kadrove SDA na svim niovima vlasti i svi koji ga se ne budu pridržavali snosit će odgovornost.

sda.ba