U Slavinovićima odigran Memorijalni turnir u malom nogometu

turnir1

U Slavinovićima odigran Memorijalni turnir u malom nogometu

U čast šehida i poginulih boraca sa područja MZ Slavinovići, a u povodu obilježavanja godišnjice 3. Tuzlanske brigade, OO SDA Tuzla odnosno članovi MO SDA Slavinovići organizovali su danas Memorijalni turnir u malom nogometu na terenu JU Osnovna škola Slavinovići. Turnir je otvorio prof. Isat Skenderović, predsjednik Organizacionog odbora Turnira. Prije početka takmičenja, delegacija OO SDA Tuzla položila je cvijeće na spomen obilježju poginulim borcima i šehidima MZ Slavinovići nakon čega su posjetili mezarje gdje su ukopani  šehidi 3. Tuzlanske brigade.

turnir

Brojni posjetioci turnira uživali su u utakmicama mladih momaka koji su se zdušno borili da pogode protivničku mrežu.  Prvo mjesto pripalo je ekipi „ Respekt“ iz Slavinovića, drugo mjesto osvojila je ekipa „ Simin Han“, a treće mjesto ekipa „ Centar“. Svima njima uručene su medalje i diplome, te novčane nagrade – za prvo mjesto 50 KM, drugo mjesto 30 KM i za treće mjesto 20 KM. Priznanja su ovim uspješnim fudbalerima uručili Isat Skenderović, Salko Bukvarević i Fadil Ramić. Prvoplasirana ekipa osvojila je prelazni pehar.

turnir2

Proglašen je i najbolji strijelac Turnira, a to je Mirza Korajčević.  Njemu je zahvalnicu dodijelio Mersudin Bureković, jedan od sponzora, vlasnik firme GD Dekor MB. Inače, gospodin Bureković je sin poginulog borca Treće tuzlanske brigade odnosno Slavinovićkog odreda.

Na ovom turniru nisu nagrađeni samo fudbaleri nego i ljudi bez kojih ovo sve ne bi ni moglo biti realizovano. Tako je zlatnu medalju u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji i kao jedan od glavnih organizatora dobio predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević. Medalju mu je uručio Enes Čejvanović, član Organizacionog odbora Turnira.

turnir3

Ovaj memorijalni  turnir je prije nekoliko godina inicirao Fadil Ramić u čast svoga sina Samira koji je izgubio život u odbrani Bosne i Hercegovine od agresora. Prošle godine turnir „ Samir Ramić“ je objedinjen sa turnirom koji se igrao u čast šehida i poginulih boraca „ Slavinovićkog odreda“, a u organizaciji MO SDA Slavinovići.

turnir4

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla