Obilježena 26. godišnjica od formiranja 2. korpusa Armije RBiH

3min 1

Obilježena 26. godišnjica od formiranja 2. korpusa Armije RBiH

3min 2

4min

Obilježavanju godišnjice pored velikog broja bivših pripadnika 2. Korpusa i mladih naraštaja Tuzlanskog kantona, predstavnika općinskih i kantonalnog nivoa vlasti, prisustvovao je nekadašnji saborac, a danas federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

– Meni je pripala velika čast da u ime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i u ime Vlade FBiH, kao vaš saborac, čestitam godišnjicu formiranja najorganiziranijeg, najboljeg i najuspješnijeg Korpusa Armije Republike BiH. Uz Božiju pomoć, uz veliku žrtvu bosanskih šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca koji s dali svoju mladost i zdravlje na planinama i ravnicama bosanskim, braneći sve građane BiH, mi smo pobijedili agresora – rekao je ministar Bukavrević.

Dodao je da treba da budemo ponosni jer smo mi bili pripadnici odbrambene, oslobodilačke i antifašističke Armije RBiH i da je naša zadaća da nastavimo izgradnju prosperitete države i društva, da nastavimo naš put prema EU i NATO-u.

Kabinet ministra