Obilježena 21. godišnjica pogibije Meldina Hajdarevica

meldin21033

Obilježena 21. godišnjica pogibije Meldina Hajdarevica

Članovi Kluba Patriotske lige općine Tuzla su na Nišićkoj visoravni obilježili 21. godišnjicu od pogibije borca Armije Republike BiH, ratnog heroja i Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića koji je na tom mjestu izgubio život braneći Bosnu i Hercegovinu.


Saborci, porodica, prijatelji i mještani Hajdarevićeve rodne Gornje Tuzle proučili su fatihu i položili cvijeće te su se prigodnim obraćanjem prisjetili lika i djela ovog ratnog heroja.
„ Klub Patriotske lige zajedno sa Meldinovom porodicom i saborcima već godinama dolazi ovdje. To je dio duga koji imamo prema našim bosanskim šehidima koji su dali svoje živote da bismo mi bili u slobodnoj državi Bosni i Hercegovini „ – kazao je doc.dr.sc.Salko Bukvarević, član Patriotske lige i saborac Meldina Hajdarevića, ujedno podsjetivši na teške i odlučujuće dane 1993. godine za opstanak BiH.

O liku i djelu rahmetli Meldina Hajdarevića govorili su i predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla kao i Saveza Organizacija šehida i poginulih boraca TK.

meldin21014

meldin21017
meldin21020
meldin21003
Meldin Hajdarević izgubio je život u selu Ravne u akcijama odbrane jedinog koridora za Tuzlu. U toku agresije se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine, od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan. Dobitnik je i Zlatne plakete Grada te nekadašnji član Muslimanskog omladinskog saveza.

Patriotska liga općine Tuzla obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su svoje živote ugradili u temelje jedine nam domovine i u slobodu koju danas svi uživamo.

Rodbina, prijatelji i saborci Meldina Hajdarevića će u Bijeloj džamiji u Gornjoj Tuzli proučiti hatmu i obići njegov mezar.

Klub P.L.-a općine Tuzla