Obilježena 18. godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića

meldinhajdarevic059

Obilježena 18. godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića

meldinhajdarevic102
Članovi Kluba Patriotske lige općine Tuzla obilježili su 18. godišnjicu od pogibije borca Armije Republike BiH, ratnog heroja i Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića koji je život izgubio braneći Bosnu i Hercegovinu.

 

Obilježavanje je obavljeno učenjem fatihe, prigodnim obraćanjem i polaganjem cvijeća na Nišićkoj visoravni, mjestu pogibije Meldina Hajdarevića, a skupu su prisustvovali njegovi saborci, porodica, prijatelji i mještani rodne Gornje Tuzle.

meldinhajdarevic002

„ Klub Patriotske lige zajedno sa Meldinovom porodicom i saborcima već godinama dolazi ovdje i to je još jedan od dokaza da naši bosanski šehidi nisu mrtvi, samo mi to ne znamo dobro vidjeti. Ovaj naš dolazak je dio duga koji imamo prema našim bosanskim šehidima koji su dali svoje živote da bismo mi bili u slobodnoj državi Bosni i Hercegovini „ – kazao je dr.Salko Bukvarević, član Patriotske lige i saborac Meldina Hajdarevića, ujedno potsjetivši na teške i odlučujuće dane 1993. godine za opstanak BiH.


meldin hMeldin Hajdarević izgubio je život u selu Ravne u akcijama odbrane jedinog koridora za Tuzlu. U toku agresije se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine, od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan. Dobitnik je i Zlatne plakete Grada te nekadašnji član Muslimanskog omladinskog saveza.

Patriotska liga općine Tuzla obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su svoje živote ugradili u temelje jedine nam domovine i u slobodu koju danas svi uživamo.

 

 


Rodbina, prijatelji i saborci Meldina Hajdarevića će u petak 11. novembra u Bijeloj džamiji u Gornjoj Tuzli proučiti hatmu i obići njegov mezar.

meldinhajdarevic066
meldinhajdarevic122

(Fotografije možete pogledati u fotogaleriji sdatuzla.ba)

Klub P.L.-a općine Tuzla