Obilježen Dan MZ- a Mejdan i Mosnik

img_1268

Obilježen Dan MZ- a Mejdan i Mosnik

Mjesne zajednice Mejdan i Mosnik  obilježile su svoj dan, 4. april,  u organizaciji Savjeta ovih mjesnih zajednica. Delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla odala je počast poginulim borcima 1941.-1945. i 1992.-1995. sa područja Mejdana i Mosnika,  proučivši Fatihu i položivši cvijeće na spomen obilježje u dvorištu O.Š. Mejdan koje je podignuto njima u čast.

 

 

 

 

 

 Na isti način, molitvom i polaganjem cvijeća počast su odale i delegacije drugih političkih partija, predstavnici boračkih organizacija, predstavnici Općine Tuzla, članovi porodica šehida i poginulih boraca i drugi građani.

img_12444. april se već jedanaest godina obilježava kao Dan Mjesnih zajednica Mosnik i Mejdan. Tog dana 1992. godine je na ovom prostoru formirana Prva manevarska jedinica čime je započela odbrana Tuzle i Bosne i Hercegovine od agresora. Pedesetosam stanovnika ovih dviju mjesnih zajednica je dalo svoje živote za BiH. Dvadeset i petog maja tekuće godine se navršava punih deset godina otkako je ovim šehidima i poginulim borcima podignuto spomen obilježje.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla