Obilježen Dan Mjesne zajednice Kiseljak

danmzkiseljak2012033

Obilježen Dan Mjesne zajednice Kiseljak

 


danmzkiseljak2012041
Mjesna zajednica Kiseljak danas je obilježila Dan Mjesne zajednice, 28. april. Delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla te predstavnici Općine Tuzla kao i drugih političkih stranaka položili su cvijeće na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. i palim borcima 1941.-1945. Nakon toga Savjet Mjesne zajednice je za sve zvanice upriličio svečani prijem u zgradi MZ Kiseljak.

danmzkiseljak2012010
Druženje je proteklo u opuštenoj atmosferi, a svečanost su uveličali i građani iz okolnih mjesnih zajednica. Prisutnima se obratio predsjednik Savjeta MZ Kiseljak, gospodin Vehid Mehmedinović, koji se zahvalio svima koji su došli.

” Želja nam je da održimo tradiciju obilježavanja Dana Mjesne zajednice. Mnogi se pitaju otkud da je upravo 28. april Dan naše mjesne zajednice. Prijašnje generacije i u ovom i u onom sistemu nisu o tome razmišljale. Ovaj saziv Savjeta je prošle godine ustanovio datum 28. april. Uz puno suglasje svih članova određeno je da nikakvu tematiku ne uzmemo kao odrednicu za datum, nego smo to uradili malo studioznije. Našli smo podatak da je 28. aprila 1952. godine tadašnja Narodna Skupština Bosne i Hercegovine donijela Odluku o razgraničenjima i formiranjima općina, gradova i srezova i u tom formiranju naša mjesna zajednica je dobila  status općine u srezu Tuzla. To smatramo kao nešto pozitivno i značajno da budućim generacijama govorimo šta smo bili. Danas i u godinama koje su ispred nas zaduženje Savjeta i svih ovdašnjih građana je da čini sve što može da Kiseljak bude što ljepši i bolji. Naravno, ovim načinom ustrojstva naše želje bi bile puste ako ne bude podrške općinskih struktura s obzirom da je način ustrojstva takav da mjesne zajednice formalno nisu pravna lica. Ovdje na Kiseljaku smo imali dugogodišnju stagnaciju u smislu razvoja, ali smatram da nam slijede bolji dani. Nadam se da ćemo sa građanima iz okolnih mjesnih zajednica i dalje gajiti dobrosusjedske odnose i viđati se i izvan datuma obilježavanja ovakvih datuma, a sa ciljem boljeg razvoja i jedinstvenog nastupa u djelovanju prema općinskim strukturama ” – kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kiseljak Vehid Mehmedinović.

Za subotu, 28.april predviđen je prijem za porodice šehida i poginulih boraca sa područja Mjesne zajednice Kiseljak, polaganje cvijeća na spomen obilježje i druženje uz kahvu.

danmzkiseljak2012040

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla