Obilježen Dan Mjesne zajednice Kiseljak

kiseljak2013000

Obilježen Dan Mjesne zajednice Kiseljak

 

Mjesna zajednica Kiseljak danas je obilježila Dan Mjesne zajednice. Ovoj svečanosti je kao i svake godine prisustvovala delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla, a tu su bili i predstavnici nekoliko drugih političkih stranaka. Položeno je cvijeće i odata počast na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. i palim borcima 1941.-1945. Ovo spomen obilježje se nalazi na ulazu u školsko dvorište Osnovne škole Kiseljak te na taj način svakodnevno podsjeća mlađe naraštaje na sve one koji su životima i srcem odbranili jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Nakon polaganja cvijeća Savjet mjesne zajednice je za sve zvanice upriličio svečani prijem u zgradi MZ Kiseljak.

kiseljak2013021

kiseljak2013006
Prisutnima se obratio predsjednik Savjeta MZ Kiseljak, gospodin Vehid Mehmedinović, koji se zahvalio svima koji su došli.


” Treba napomenuti da smo mi do unazad tri ili četiri godine bili jedna od rijetkih mjesnih zajednica na prostoru općine Tuzla koja nažalost nije imala svoj Dan Mjesne zajednice. Ovaj saziv Savjeta je poradio na tome, izabrali smo 28. april iz razloga što je na taj dan 1952. godine Skupština BiH donijela odluku o formiranju novih općina te je jedna od tih novoformiranih općina bila i općina Kiseljak. Podsjećanje na ovaj dan mi trebamo imati i radi sebe, ali i radi pokoljenja koja dolaze. Ja ću tražiti i od ljudi koji dalje budu vodili ovu mjesnu zajednicu da taj datum uđe u tradiciju obilježavanja Dana MZ Kiseljak. Takođe je praksa da se za određeni dan koji je svečarskog karaktera nešto uradi, poput asfalta, rasvjete ili sl. Međutim, mi ove godine nemamo šta otvoriti. Ti koji su se pobrinuli da mi godinu provedemo ovako kako jesmo nažalost nisu danas došli ovdje iako su uredno pozvani. Duboko sam svjestan da dijelim mišljenje svakog građanina Mjesne zajednice Kiseljak da zaista ovo nije vrijeme ni za kakve govore. Ovo je vrijeme za poraditi šta na Kiseljaku. Nema šta nas sve ne muči. Savjet MZ-a radi na svim tim problemima, ali su razvlašćenja u mjesnoj zajednici do te mjere dovedena da se čak može postaviti i pitanje opstojnosti. Molim da malo više ljubavi prema ovome mjestu pokažemo svi. Za stanje u kojem se nalazi Kiseljak smo krivi i mi jer smo pustili da budemo dovedeni do ovoga. Napominjem da stanje na Kiseljaku neće mijenjati niko osim nas samih. Sviđalo se to nekome ili ne, glas Kiseljačana se mora jače i prodornije čuti. ” – kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kiseljak Vehid Mehmedinović.

kiseljak2013024
Svečanost obilježavanja Dana Mjesne zajednice Kiseljak svojim su nastupom uveličali članovi KUD-a ” Izvor” iz Kiseljaka.

kiseljak2013007
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla