Obilježen Dan Mjesne zajednice Dragunja

danmzdragunja008

Obilježen Dan Mjesne zajednice Dragunja

 

danmzdragunja001
U tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Dragunja danas je održana svečanost u povodu 13.jula, Dana Mjesne zajednice Dragunja. Delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla je tim povodom uz porodice šehida i poginulih boraca, predstavnike boračkih organizacija općine Tuzla, delegaciju Općine Tuzla, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice Dragunja, predstavnike Udruženja penzionera iz Dragunje, delegacije brojnih udruženja i građana, te drugih političkih partija odala počast i položila cvijeće na spomen obilježje šehidima i palim borcima ove mjesne zajednice.

danmzdragunja019

danmzdragunja023
U sklopu obilježavanja Dana MZ Dragunja priređeno je niz aktivnosti.

– Otvorili smo prostoriju koja je namijenja za penzionere i omladinu, gdje će oni provoditi svoje slobodno vrijeme. Održan je prvi poljoprivredni sajam „ Okusi poljoprivrednih proizvoda „ koju je organizovalo Udruženje proizvođača i otkupljivača „ EKOPRO „ Dragunja. Učešće na sajmu uzelo je 16 udruženja sa područja Tuzlanskog kantona. Namjera je da se ovaj sajam održava svake godine. Ovaj put manifestacija je bila veoma dobro posjećena. Pored toga, organizovali smo turnir u malom fudbalu i šahu, a sa našim gostima obišli smo i novoasfaltirani put u mjestu Namlićima u dužini od 1.200 metara. Izgradnju puta finansirali su mještani, po principu marka na marku. Također, upriličen je prijem za porodice šehida i palih boraca „ – kazao je Zejnil Hodžić, predsjednik Mjesnog ogranka SDA Osoje i član Savjeta Mjesne zajednice Dragunja.

danmzdragunja004
Svečanost obilježavanja Dana Mjesne zajednice Dragunja su svojim učešćem upotpunili članovi Kulturno-umjetničkog društva Dragunja.


(sve fotografije se nalaze u foto galeriji sdatuzla.ba)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla