Obilježen Dan Mjesne zajednice Dobrnja

dobrnja032

Obilježen Dan Mjesne zajednice Dobrnja

dobrnja006
U Dobrnji je danas bilo svečano. Ova Mjesna zajednica je obilježila svoj dan, 15. juni. Sa građanima Dobrnje taj svečani trenutak je podijelila i delegacija OO SDA Tuzla koja je uz članove porodica šehida i poginulih boraca, predstavnike boračkih organizacija općine Tuzla, delegaciju Općine Tuzla, Općinskog vijeća Tuzla, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice Dobrnja, predstavnike drugih političkih partija i građane odala počast i položila cvijeće na spomen kosturnicu borcima NOR-a 1941.-1945. kao i pred spomen obilježje  šehidima i poginulim borcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995.

dobrnja025

Nakon polaganja cvijeća, u zgradi Mjesne zajednice je održana svečana sjednica Savjeta MZ-a, a brojnim gostima se obratio predsjednik Savjeta koji je govorio o realizovanim projektima na tom području, kao i Kemal Kurević, pomoćnik načelnika Općine Tuzla za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Svečanost su svojim folklornim, muzičkim i glumačkim nastupima uljepšali mladi iz Udruženja „ Krug „, koje uspješno djeluje u Dobrnji i okuplja omladinu svih uzrasta.

dobrnja052

Poslije svečane sjednice Savjeta, u prostorijama Osnovne škole je priređena zakuska.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla