Obilježen Dan državnosti BiH, 25. novembar

dandrzavnosti007

Obilježen Dan državnosti BiH, 25. novembar

 

dandrzavnosti025

Članovi Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla danas su uz ostale predstavnike Općinskog vijeća Tuzla prisustvovali svečanom obilježavanju 25.novembra, Dana državnosti BiH, na Slanoj Banji. Tim povodom delegacija je zajedno sa predstavnicima boračkih organizacija Općine Tuzla, predstavnicima političkih partija i udruženja građana položila cvijeće i vijence na Partizanskom spomeniku, spomeniku Zlatnim ljiljanima, spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995. te na groblju civilnih žrtava.

dandrzavnosti043

Nakon toga u Mjesnoj zajednici Stari grad otkrivena je spomen ploča šehidima i poginulim borcima Tuzle i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu od 1992.-1995. godine. Ovom svečanom činu je uz vijećnike iz Kluba SDA Tuzla  prisustvovala i delegacija MO SDA Stari grad.

U povodu Dana državnosti BiH svečanu sjednicu je održalo Općinsko vijeće Tuzla, a prigodan referat o značaju ovog datuma su iznijeli predsjedavajuća Vijeća dr. Nada Mladina i zamjenik predsjedavajuće gospodin Jozo Nišandžić.

Čestitku građanima Bosne i Hercegovine za Dan državnosti, 25. novembar upućuje OO SDA Tuzla.
 
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla