Obilježen 4. april, Dan Mjesne zajednice Jala

mzjala2012040

Obilježen 4. april, Dan Mjesne zajednice Jala

 

 

mzjala2012032
U povodu 4. aprila, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH te ujedno Dana Mjesne zajednice Jala u Tuzli, u ovoj mjesnoj zajednici je održana svečanost koju je organizovao Savjet MZ u saradnji sa mjesnim odborima boračkih organizacija.


Delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno sa članovima porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla, predstavnicima boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnicima Općine Tuzla, delegacijama drugih političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Tuzla, predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice Jala kao i sa predstavnicima društveno-političkih organizacija i građanima, odala počast svim šehidima i poginulim borcima i položila cvijeće na spomen obilježje poginulim braniocima Bosne i Hercegovine sa područja Mjesne zajednice Jala.

mzjala2012031

Obilježavanje 4. aprila, Dana Mjesne zajednice Jala je prešlo već u tradiciju. Na ovaj dan mi obilježavamo i Dan formiranja prve ratne stanice milicije u općini Tuzla. Nama je značaj ovog datuma jako veliki jer se svake godine okupljamo ovdje na isti način, dolaze nam organizatori tadašnjeg otpora, predstavnici Patriotske lige, političkih organizacija, istaknute ličnosti iz društveno-političkog života. Ovdje su i naši saborci koji su kao dobrovoljci krenuli i stali u prve redove odbrane grada Tuzle – kazao je gospodin Amir Moranjkić, zamjenik predsjednika Jedinstvene organizacije boraca MZ Jala.

mzjala2012001

Nakon odavanja počasti šehidima i palim borcima, i polaganja cvijeća, u zgradi Mjesne zajednice je upriličeno zajedničko druženje.

mzjala2012052

(sve fotografije se nalaze u foto galeriji)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla