Nihada Hurić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Nihada Hurić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Dijeljenje

Ko je Nihada Hurić?

Rođena sam u Živinicama 1994. godine. Živim u Mjesnoj zajednici Pasci Gornji. Završila sam Opću Gimnaziju u Živinicama, a fakultetsko obrazovanje sam stekla na Tehnološkom  fakultetu Univerziteta u Tuzli, smjer Prehrambena tehnologija. Predsjednica sam Organizacije žena MO SDA Pasci Gornji i članica Izvršnog odbora Organizacije žena GO SDA Tuzla.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je stranka koja je svoje napore usmjerila u očuvanje mira, odbranu Bosne i Hercegovine i njenog naroda. Stranka koja baštini ideje suverene i cjelovite Bosne i Hercegovine kao demokratske države multietničkih regija, ravnopravnih naroda i građana, a koja nas vodi ka evropskim i svjetskim političkim ekonomskim i kulturnim integracijama. To je stranka u čije ideje i djelovanje vjerujem, koje želim da sprovodim i čiji sam ponosni član.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Obrazovana sam, mlada, ambiciozna i spremna da se borim za svoje građane. Prvenstveni razlog moje kandidature je što želim dati svoj doprinos da društvo u kojem živimo zaustavi odlazak mladih. Smatram da zajedničkim snagama i konkretnim programima, koji smo mi kao stranka kreirali i predstavili u „Planu za bolju Tuzlu“, u tome možemo i uspjeti. Mi mladi želimo bolju budućnost, ali nam treba podrška da je ostvarimo.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Ukoliko dobijem povjerenje građana zalagati ću se prije svega za mlade, tako što ću aktivno učestvovati u kreiranju politike za mlade koja će biti usmjerena prema njihovom zapošljavanju, promociji omladinskog poduzetništva, podršci stambenom zbrinjavanju, promociji stalnog obrazovanja i politici pune društvene uključenosti mladih. Kao inžinjer prehrambene tehnologije zalagati ću se za razvoj poljoprivrede i davanje veće podrške domaćim proizvođačima hrane.