Nećemo dopustiti da se SDP po Dodikovom nalogu poigrava sa državom Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima!

tihic_-_eu-e1338909387478

Nećemo dopustiti da se SDP po Dodikovom nalogu poigrava sa državom Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima!

 


Delegacija SDA koju je predvodio njen predsjednik Sulejman Tihić danas je ambasadore zemalja članica Evropske unije upoznala sa aktualnom političkom situacijom u našoj zemlji.

Domaćin sastanka je bio zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, dok su delegaciju SDA činili Asim Sarajlić, zamjenik predsjednika Stranke i šef Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu PS BiH, Sadik Ahmetović, potpredsjendik Stranke i ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, te Erdal Selmanović, savjetnik i portparol SDA.

Tihić je svojim domaćinima pojasnio društveno-politički momentum i sve negativnosti i posljedice koje proizilaze za državu Bosnu i Hercegovine i njenu euro-atlantsku agendu. Stvarni razlozi raskidanja koalicije sa SDP-om nisu bili izostanak podrške SDA predloženom državnom budžetu, već tendencija SDP-a da dominira i operativni rad policijskih agencija i struktura stavi pod pod direktnu političku kontrolu. Drugi razlog je insistiranje na instaliranju izričito podobnih i apsolutno poslušnih stranačkih kadrova u javnim preduzećima na svim nivoima koji će služiti isključivo interesima jednog čovjeka i(li) političke stranke, kazao je on.

Iz svega navedenog jasno je da se radi o uskostranačkim interesima i nesnalaženju SDP-a u aktuelnim prilikama koje su daleko ispred vremena kada su se odluke donosile u partijskim centralama i po diktatu pojedinaca.

Potpuno je neshvatljivo da u ovako složenim političkim prilikama u regionu i po diktatu Milorada Dodika SDP poseže za krajnje destabilizirajućim mjerama i potezima na štetu Bosne i Hercegovine i ne samo Bošnjaka, već i Hrvata i Srba kao i ostalih bh. građana, dodao je predsjednik SDA.

Tihić je ovom prilikom ambasadore upoznao sa već definiranim stavovima SDA po pitanjima provođenja presude u slučaju Sejdić-Finci, lokalnih izbora u Srebrenici, implementacije odluke Ustavnog suda BiH za Grad Mostar, te supervizije za Distrikt Brčko.

sda.ba