Nastavak prakse i ciljeva režima Slobodana Miloševića

1milos

Nastavak prakse i ciljeva režima Slobodana Miloševića

Pokušavajući zasjeniti haška suđenja Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, Srbija je upravo lansirala najnoviji u nizu dvodecenijskih pokušaja da diskreditira branioce Srebrenice i izjednači agresore i zločince sa žrtvama njihovog krvavog pohoda na našu zemlju u periodu 1992-1995.


Nakon dr. Ejupa Ganića, generala Jovana Divjaka itd., na meti sljedbenika Ratka Mladića, Radovana Karadžića i kreatora projekta agresije na Bosnu i Hercegovinu i istrebljenja njenog nesrpskog stanovništva, sada je ponovno Naser Orić kojega je Haški tribunal pravosnažnom presudom oslobodio optužbi za zločine navodno počinjene 1992. godine.

Upravo u vrijeme prisjećanja na žrtve holokausta i najmonstruoznije zločine koje svijet pamti, praksa srbijanskog pravosuđa iz vremena režima Slobodana Miloševića ne doprinosi unapređenju odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine. Naprotiv, to je dokaz da Srbija još uvijek nije spremna prihvatiti činjenice, već konzistentno pokušava prikriti svoju sramnu ulogu u agresiji na Bosnu i Hercegovinu obilježenu najbrutalnijim sistematskim masovnim zločinima počinjenim u Evropi nakon Drugoga svjetskog rata uključujući i genocid.

Svaki zločin ima počinioca i nalogodavca koji treba da odgovaraju za svoja (ne)djela, a danas mnogi koji su učestvovali u zločinima na ovim prostorima, ne samo da su na slobodi, već uživaju punu podršku i zaštitu vlasti RS i Srbije.

sda.ba