Nakon uspješno izvršenog hirurškog zahvata, Sulejman Tihić se vratio u Bosnu i Hercegovinu

sulejman tihic portret rsa dr-e1341568915969

Nakon uspješno izvršenog hirurškog zahvata, Sulejman Tihić se vratio u Bosnu i Hercegovinu

tihic1-400x188
Predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić vratio se u Bosnu i Hercegovinu nakon uspješno izvedenog hirurškog zahvata u Heidelbergu.

Zahvaljujemo svim institucijama, zvaničnicima i prijateljima koji su tome doprinijeli.

Prvenstveno smo zahvalni prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, šefu Klinike za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, za formiranje i predsjedavanje ljekarskim konzilijem. Zahvaljujemo članovima Konzilija – ljekarima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i profesorima Medicinskog fakulteta, direktoru KCUS dr. Damiru Aganoviću i osoblju Klinike za Ortopediju na kojoj je predsjednik SDA bio smješten tokom boravka u Kliničkom centru u Sarajevu, te prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, ministru zdravstva u Vladi Federacije BiH.

U proteklih petnaest dana, brojni su prijatelji i zvaničnici iz Bosne i Hercegovine privatno ponudili pomoć i pružali podršku predsjedniku SDA, što iznimno cijenimo.

Posebno smo zahvalni ministru vanjskih poslova Republike Turske dr. Ahmetu Davutogluu koji je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Tihićem prenio svoje, te želje premijera Erdogana i predsjednika Gula za njegov brzi oporavak, te u ime Vlade svoje zemlje iskazao spremnost za svaki vid podrške koji bi evetualno u tome bio potreban.

sda.ba