Najava promocije knjige „Tuzla u odbrani Bosne i Hercegovine“ autora Seada Delića

seaddelicknjiga

Najava promocije knjige „Tuzla u odbrani Bosne i Hercegovine“ autora Seada Delića

Sead Delić, penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine autor je knjige „Tuzla u odbrani Bosne i Hercegovine“, koja će biti promovisana u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u četvrtak 13. oktobra, u Plavoj sali sa početkom u 18 sati.

Autor je kao neposredni učesnik u ratnim zbivanjima u SI Bosni u knjizi želio da ponudi čitaocima nešto novo, pružajući im mogućnost da sami donose sud i zaključke uspoređujući i dopunjujući njihove lične spoznaje i doživljaje sa onim što je dokumetovano i napisano.

„Kroz svako poglavlje patriotima i jedinicama iz Tuzle želio sam dati zaslužen, objektivan i adekvatan značaj i tako im se bar donekle odužiti za sveukupne rezultate borbe i otpora agresoru i njegovim pristalicama. Uz svu zahvalnost za sveukupne rezultate i podnesene žrtve u borbi protiv agresora, ovu knjigu posvetio sam hrabrim tuzlanskim braniocima, njihovim rukovodiocima i organizatorima borbe i otpora“, ističe Delić.

Promotori knjige su: prof. dr. Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli, mr. Selim Bešlagić, bivši načelnik Tuzle, mr. Mehmed Žilić i Ramiz Vilić.

 

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla