Najava aktivnosti OO SDA Tuzla u obilježavanju 7. aprila Svjetskog dana zdravlja

s.jpg oo tuzla

Najava aktivnosti OO SDA Tuzla u obilježavanju 7. aprila Svjetskog dana zdravlja

 

U okviru programa „Žena u centru podrške i prevencije u zajednici” čiji je nosilac OO SDA Tuzla, povodom obilježavanja 07. aprila Svjetskog dana zdravlja provodimo niz aktivnosti kojima želimo skrenuti pažnju javnosti i relevantnih institucija na rastući zdravstveni problem cirkulatornih bolesti kao uzroka smrtnosti i obolijevanja u svijetu, naročito u zemljama u tranziciji među kojima je i Bosna i Hercegovina.

S tim u vezi u predstojećem periodu će biti organizovane sljedeće aktivnosti:

Edukativno predavanje u Mjesnoj zajednici Novi Grad I na temu „Visoki krvni pritisak i nivo šećera u krvi: Šta znate o njemu i koliko ga kontrolišete?”.
Tom prilikom za sve građane se organizuje besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.
Predavanje i mjerenje biće upriličeno u nedjelju 07. aprila 2013. godine u 17:00 sati.
Nosioci aktivnosti su: mr.sc. prim.dr. Nermina Mehinović, prim.dr.Mirsad Malohodžić, magistar farmacije Nada Skokić, dr. Enisa Alić internista, med. sestre, studenti medicine…..

 

U utorak  9. aprila 2013. godine u BKC-u Tuzla u 17 h održat će se tribina pod nazivom  „Žena u politici i javnom životu”,  sa posebnim osvrtom na mjesto i ulogu žene u ostvarenju cilja Zdravlje u svim politikama.
Uvodničari: Dr. Nermina Kapetanović, poslanik u Domu naroda BiH, Senija Bubić bivša ministrica u Vladi TK , mr.sc. prim.dr. Nermina Mehinović, mr.sc. Enisa Žunić.


–  U četvrtak 11. aprila 2013. godine u 18h u Mjesnoj zajednici Mosnik biće organizovana radionica na temu „Lokalna zajednica ishodište političkog i javnog djelovanja žene”.
Nosici aktivnosti: politolog Saliha Agić i profesor Nihada Šećerbegović.

Dobro nam došli !