Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić posjetio Gradski odbor SDA Tuzla

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić posjetio Gradski odbor SDA Tuzla

Načelnik Općine Bužim i potpredsjednik OO SDA Bužim Mersudin Nanić danas je sa saradnicima posjetio Gradski odbor SDA Tuzla gdje su ih dočekali predsjednik GO Tuzla Salko Zildžić i članovi Izvršnog odbora SDA Tuzla: potpredsjednik Izet Šabotić, predsjednik Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić i predsjednik Asocijacije mladih SDA Tuzla Džanan Kušljugić.

Bila je ovo prilika za razmjenu iskustava i razgovor o mogućim vidovima saradnje u narednom periodu.

Predsjednik Salko Zildžić istakao je da je Bužim herojski grad imajući u vidu hrabrost koju su bužimski borci pokazali naspram agresora u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine. Poseban pijetet je izgrađen prema rahmetli generalu Izetu Naniću, a jedna od inicijativa Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla je bila da se jedna od ulica u našem gradu nazove njegovim imenom, što je i usvojeno.

Posebni oblici organizacija u SDA, mladi i žene GO SDA Tuzla, baštine razmjenu iskustava i  saradnju sa mladim i ženama Općinske organizacije SDA Bužim.

Gosti iz Bužima su sa domaćinima iz GO SDA Tuzla obišli Kapiju, mjesto najvećeg stradanja tuzlanske mladosti gdje su proučli fatihu i položili cvijeće, a nakon toga obišli su i centar Tuzle te će se sastati i sa predsjednikom KO SDA TK Fahrudinom Skopljakom.