Na skupu SDA u Živinicama više od 10.000 ljudi

DSC 1829-1024x677

Na skupu SDA u Živinicama više od 10.000 ljudi

Dijeljenje

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Živinicama održala centralni predizborni skup kojem je prisustvovalo više od 10.000 građana. Na skupu su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore, te kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

„Čast mi je biti u Živinicama gdje je u junu ove godine pokrenut talas jedinstva koje se osjeti širom BiH. SDA ide u veliku pobjedu kakvu odavno nismo imali i kakvu moramo imati”, naglasio je Izetbegović.

DSC 1957-1024x677
On je naglasio da razlog za tu pobjedu leži u činjenici da su građani posljednjih osam godina svoje povjerenje dali drugima.

„ Oni su svojom politikom uništili ono što smo mi mukotrpno gradili. Pitajte sebe šta su uradili za vas, a šta su uradili da sačuvaju svoje fotelje”, naglasio je Izetbegović.

Napomenuo je da je jedan od prioriteta rada SDA razvoj ekonomije BiH.

„Ova zemlja ima 50 posto mladih koji nemaju posao, a ujedno ima resurse da svi stanovnici naše domovine žive bezbrižno. SDA želi i može to promijeniti”, poručio je Izetbegović.

Began Muhić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, kazao je da Živinice nemaju predstavnike u Kantonalnoj i Federalnoj vlasti unazad osam godina, a ovaj skup je pokazatelj da u narednom periodu neće biti tako.


sda.ba