MZ Sjenjak, Jala, Mosnik i Mejdan obilježile 4. april, Dan mjesne zajednice

sjenjakl14000

MZ Sjenjak, Jala, Mosnik i Mejdan obilježile 4. april, Dan mjesne zajednice

Dijeljenje

U povodu 4. aprila, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH te ujedno Dana MZ Sjenjak, u ovoj mjesnoj zajednici je održana svečanost koju je organizovao Savjet MZ u saradnji sa mjesnim odborima boračkih organizacija.

Delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno sa članovima porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla, predstavnicima boračkih organizacija Tuzle, predstavnicima Grada Tuzle, delegacijama drugih političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Tuzla, predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice Sjenjak kao i sa predstavnicima društveno-političkih organizacija i građanima, odala počast svim šehidima i poginulim borcima i položila cvijeće na spomen obilježje poginulim braniocima Bosne i Hercegovine sa područja Mjesne zajednice Sjenjak.


sjenjakl14002
sjenjakl14012
Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, u zgradi mjesne zajednice upriličeno je druženje na kojem su se evocirale uspomene na poginule borce i šehide odbrambeno oslobodilačkog rata od 1992.-1995. godine sa područja Mjesne zajednice Sjenjak.

Danas je i Mjesna zajednica Jala svečano obilježila svoj dan, 4. april.

Kao i u MZ Sjenjak, delegacija OO SDA Tuzla je uz brojne građane, predstavnike boračkih udruženja, političkih partija, članove Savjeta MZ-a, Aktiv žena MZ Jala i delegaciju Grada Tuzle položila cvijeće na spomen obilježja palim borcima iz ove mjesne zajednice.

Obilježavanje 4. aprila, Dana Mjesne zajednice Jala je prešlo već u tradiciju. Na ovaj dan se obilježava i Dan formiranja prve ratne stanice milicije u Tuzli. Značaj ovog datuma za stanovnike ovog tuzlanskog naselja je jako veliki i svake godine se tu okupljaju sa organizatorima tadašnjeg otpora, predstavnicima Patriotske lige, političkih organizacija, sa istaknutim ličnostima iz društveno-političkog života. Odavdje su borci Armije BiH kao dobrovoljci krenuli u prve redove odbrane grada Tuzle.

U povodu obilježavanja Dana MZ Mosnik i Mejdan u Mosniku je izvršeno postrojavanje pripadnika 1. manevarske jedinice i rezervne stanice milicije ” Mosnik”, a zatim je položeno cvijeće na spomen obilježja.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla