MZ Jala i Sjenjak obilježile 4. april, Dan mjesne zajednice

jala2013000

MZ Jala i Sjenjak obilježile 4. april, Dan mjesne zajednice

 

U povodu 4. aprila, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH te ujedno Dana MZ Jala, u ovoj mjesnoj zajednici je održana svečanost koju je organizovao Savjet MZ u saradnji sa mjesnim odborima boračkih organizacija.

jala2013001
Delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno sa članovima porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla, predstavnicima boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnicima Općine Tuzla, delegacijama drugih političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Tuzla, predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice Jala kao i sa predstavnicima društveno-političkih organizacija i građanima, odala počast svim šehidima i poginulim borcima i položila cvijeće na spomen obilježje poginulim braniocima Bosne i Hercegovine sa područja Mjesne zajednice Jala.


Obilježavanje 4. aprila, Dana Mjesne zajednice Jala je prešlo već u tradiciju. Na ovaj dan se obilježava i Dan formiranja prve ratne stanice milicije u općini Tuzla. Značaj ovog datuma za stanovnike ovog tuzlanskog naselja je jako veliki jer se svake godine tu okupljaju sa organizatorima tadašnjeg otpora, predstavnicima Patriotske lige, političkih organizacija, sa istaknutim ličnostima iz društveno-političkog života. Odavdje su borci Armije BiH kao dobrovoljci krenuli u prve redove odbrane grada Tuzle.

Nakon odavanja počasti šehidima i palim borcima, i polaganja cvijeća, u zgradi mjesne zajednice je upriličeno zajedničko druženje.

jala2013002
Danas je i Mjesna zajednica Sjenjak svečano obilježila svoj dan, 4. april.

Kao i u MZ Jala, delegacija OO SDA Tuzla je uz brojne građane, predstavnike boračkih udruženja, političkih partija, članove Savjeta MZ-a, Aktiv žena MZ Sjenjak i delegaciju Općine Tuzla položila cvijeće na spomen obilježja palim borcima iz ove mjesne zajednice.

sjenjak2013000
sjenjak2013005
sjenjak2013008
Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, u zgradi mjesne zajednice upriličeno je druženje na kojem su se evocirale uspomene na poginule borce i šehide odbrambeno oslobodilačkog rata od 1992.-1995. godine sa područja Mjesne zajednice Sjenjak.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla