Mjesna zajednica Stari Grad obilježila Dan Mjesne zajednice

starigrad2012006

Mjesna zajednica Stari Grad obilježila Dan Mjesne zajednice

 

 

starigrad2012010
Mjesna zajednica Stari Grad svečano je obilježila svoj dan, 27. april. Ovaj datum se obilježava i kao Dan formiranja Druge manevarske čete policije koja je nastala 1992. godine. Tim povodom delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno sa članovima porodica poginulih boraca ove čete, njihovim saborcima, predstavnicima boračkih organizacija i udruženja te sa predstavnicima Općine Tuzla, Tuzlanskog kantona, drugih političkih partija, članovima Savjeta MZ Stari Grad i brojnim građanima položila cvijeće na spomen ploču poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992.-1995. koja se nalazi ispred Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Neposredno prije toga, ispred zgrade Mjesne zajednice je otkrivena spomen ploča.

starigrad2012009
Druga manevarska četa policije je formirana prije dvadeset godina od strane MUP-a radi pružanja organizovanog otpora agresiji na RBiH, a sačinjavali su je pripadnici policije aktivnog i rezervnog sastava, kao i dobrovoljci. Na svom ratnom putu ova jedinica je izgubila osam boraca.

U sklopu obilježavanja jubileja izvršeno je svečano postrojavanje dijela nekadašnjih pripadnika ove jedinice.

starigrad2012004
Nakon toga, cvijeće je položeno na Slanoj Banji na spomeniku poginulim borcima NOR-a 1941.-1945., poginulim braniteljima BiH 1992.-1995. te na Aleju mladosti, a zatim je u Osnovnoj školi „ Centar „ održana Svečana akademija.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla