Mjesna zajednica Stari Grad obilježila Dan mjesne zajednice

14stgr005

Mjesna zajednica Stari Grad obilježila Dan mjesne zajednice

Mjesna zajednica Stari Grad svečano je obilježila Dan mjesne zajednice. Ovaj datum se obilježava i kao Dan formiranja Druge manevarske čete policije koja je nastala 1992. godine. Tim povodom delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno sa članovima porodica poginulih boraca ove čete, njihovim saborcima, predstavnicima boračkih organizacija i udruženja,članovima Savjeta MZ Stari Grad, sa predstavnicima drugih političkih partija i brojnim građanima odala počast poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992.-1995. sa područja te mjesne zajednice.


14stgr015
14stgr021
Prije dvadesetidvije godine je od strane MUP-a formirana Druga manevarska četa policije radi pružanja organizovanog otpora agresiji na RBiH, a sačinjavali su je pripadnici policije aktivnog i rezervnog sastava, kao i dobrovoljci. Na svom ratnom putu ova jedinica je izgubila osam boraca. Od samog formiranja Druge manevarske čete policije uz nju su bili svi građani Tuzle, a posebno sa područja MZ „Stari Grad”, koji su je pomagali na razne načine te su pružili maksimalnu podršku porodicama poginulih.

U okviru svečanog obilježavanja Dana MZ izvršeno je svečano postrojavanje dijela nekadašnjih pripadnika ove jedinice, a nakon toga prisutnima su se obratili predstavnici Druge manevarske čete policije i predsjednik Savjeta MZ Stari Grad koji su govorili o značaju ove jedinice za odbranu Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Nakon toga je u DTV Partizan održana svečana priredba Osnovne škole ” Centar”.

Takođe, u prostorijama mjesne zajednice je u toku dana organizovan prijem za porodice šehida i poginulih boraca sa ovog područja.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla