Mjesna zajednica Solana obilježila Dan Mjesne zajednice

moluhe1

Mjesna zajednica Solana obilježila Dan Mjesne zajednice

Delegacija OO SDA Tuzla danas je prisustvovala svečanom obilježavanju Dana Mjesne zajednice Solana.  Program obilježavanja započeo je prijemom i druženjem porodica šehida i poginulih boraca 1992.-1995. u prostorijama „ Spomen doma Moluhe „ .

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Nakon okupljanja gostiju, zvanica i građana položeno je cvijeće ispred objekta „ Spomen doma Moluhe „ na Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima 1992.-1995., zatim na Spomen obilježje civilnim žrtvama rata 1992.-1995, te na Spomen ploču učesnicima NOR-a 1941.-1945. moluhe2

Uz delegaciju OO SDA Tuzla, cvijeće su položili članovi porodica šehida i poginulih boraca iz Mjesne zajednice Solana, delegacija Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, predstavnici Općine Tuzla, delegacije drugih političkih partija sa područja općine Tuzla, članovi Savjeta MZ Solana i drugi građani.

Na prijedlog stanovnika MZ Solana  donesena  je odluka da se 22. maj proglasi Danom Mjesne zajednice kada je i formirana Druga tuzlanska brigada u čijem sastavu je bilo 720 boraca sa područja Solane. Među poginulim borcima ima i dobitnika najvećih ratnih priznanja – Zlatnih ljiljana i to Fikret Salihović i Memo Suljetović dok su dobitnici visokog priznanja Srebrenog štita Admir Dedić i Sulejman Aličić – Suljo.

Svečanost obilježavanja Dana Mjesne zajednice Solana su svojim nastupom uveličali učenici Osnovne škole Solana i Folklornog ansambla „ Panonija „, a prisutnima se obratio i predsjednik Mjesne zajednice koji je u ime Savjeta MZ dodijelio priznanja i zahvalnice  zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u razvoju MZ Solana.

Nakon zvaničnog dijela obilježavanja, upriličeno je druženje gostiju i građana.

Služba za odnose s javnošu OO SDA Tuzla