Mjesna zajednica Simin Han obilježila Dan Mjesne zajednice

shsh1

Mjesna zajednica Simin Han obilježila Dan Mjesne zajednice

shsh
Građani Mjesne zajednice Simin Han danas su na svečan način obilježili Dan Mjesne zajednice. Uz građane Simin Hana je kao i svake godine bila delegacija OO SDA Tuzla koja je uz članove porodica šehida i poginulih boraca iz ove mjesne zajednice, predstavnike boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice Simin Han, delegaciju Općine Tuzla,  predstavnike drugih političkih partija i građane odala počast i položila cvijeće najprije na spomen ploču Dine Hasića na lokalitetu Sarajac. Upravo na tom mjestu je 19. juna 1992. Zlatni ljiljan Dino Hasić pao za slobodu BiH.  Uz ove delegacije je bila i majka rahmetli Dine, Munira, koja je među prvima proučila fatihu pred spomenikom svome sinu.

shsh3

Cvijeće je zatim položeno i na spomen-česmu u Donjim Čaklovićima koja je podignuta u znak sjećanja na poginule borce Čaklovićke čete među kojima je bio i Vehid Mevkić, prvi predsjednik MO SDA Simin Han.

shsh2
Nakon toga delegacije su odale počast i položile cvijeće na spomen ploču pred kućom Ćazima Jahića u Tanovićima gdje je od 27. maja do 19. juna 1992. godine bila komanda Odreda „ Slavinovići“. Iz te kuće je na današnji dan prije devetnaest godina komanda Prve tuzlanske brigade rukovodila oslobodilačkim operacijama na odbrani Tuzle i Republike Bosne i Hercegovine.

Cvijeće je položeno i palim borcima 1941.-1945. te 1992.-1995 pred spomen obilježje koje se nalazi u parku Mjesne zajednice.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti u OC-u „Ipak“ je održana svečana sjednica Savjeta Mjesne zajednice. Predsjednik Savjeta je ukratko potsjetio na infrastrukturne projekte koji su realizovani u Simin Hanu u proteklih godinu dana, te su uručene i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima. Prisutnima se u ime Općine Tuzla obratio načelnik Jasmin Imamović.  Poslije sjednice Savjeta MZ-a je organizovano druženje.

Takođe, u okviru programa obilježavanja Dana Mjesne zajednice Simin Han u Agora centru je odigran šahovski turnir te je upriličen prijem porodica poginulih boraca.

Za sutra, 20. juni,  je zakazano otvaranje putnih pravaca G.Kolona, ulica Oslobodilaca 67, G.Čaklovići do br. 30 i G. Čaklovići do br.157.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla