Mjesna zajednica Simin Han obilježila Dan Mjesne zajednice

siminhan2012028

Mjesna zajednica Simin Han obilježila Dan Mjesne zajednice

 

siminhan2012029
Građani Mjesne zajednice Simin Han obilježili su Dan Mjesne zajednice. Brojna delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla je uz članove porodica šehida i poginulih boraca iz ove mjesne zajednice, predstavnike boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice Simin Han, delegaciju Općine Tuzla, predstavnike drugih političkih partija i građane odala počast i položila cvijeće na spomen ploču Dine Hasića koja se nalazi na lokalitetu Sarajac. Na tom mjestu je 19. juna 1992. Zlatni ljiljan Dino Hasić pao za slobodu Bosne i Hercegovine. Na mjestu njegove pogibije je uz ove delegacije bila i majka rahmetli Dine, Munira, koja je među prvima proučila fatihu pred spomen-obilježjem svome sinu.


Cvijeće je položeno i na spomen-česmu u Donjim Čaklovićima koja je podignuta u znak sjećanja na poginule borce Čaklovićke čete među kojima je bio i Vehid Mevkić, prvi predsjednik Mjesnog ogranka SDA Simin Han.

siminhan2012044
siminhan2012038
Nakon toga delegacije su odale počast i položile cvijeće na spomen ploču pred kućom Ćazima Jahića u Tanovićima gdje je od 27. maja do 19. juna 1992. godine bila komanda Odreda „ Slavinovići”. Iz te kuće je na današnji dan prije dvadeset godina komanda Prve tuzlanske brigade rukovodila oslobodilačkim operacijama na odbrani Tuzle i Republike Bosne i Hercegovine od agresora.

Cvijeće je položeno i palim borcima 1941.-1945. te 1992.-1995 pred spomen obilježje koje se nalazi u parku Mjesne zajednice.

siminhan2012053
Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti u OC-u „Ipak” je održana svečana sjednica Savjeta Mjesne zajednice.

U okviru programa obilježavanja Dana Mjesne zajednice Simin Han u Agora centru je odigran šahovski turnir te je upriličen prijem za porodice šehida i poginulih boraca sa područja Simin Hana.

siminhan2012015
siminhan2012017

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla