Mjesna zajednica Novi grad 1 obilježila Dan Mjesne zajednice

novigrad1

Mjesna zajednica Novi grad 1 obilježila Dan Mjesne zajednice

Delegacija OO SDA Tuzla danas je zajedno sa građanima Mjesne zajednice Novi grad 1 obilježila Dan Mjesne zajednice, 15. maj. Položeno je cvijeće pred spomen ploču na ulazu u zgradu Mjesne zajednice te je odata dužna počast šehidima i palim borcima. Osim delegacije OO SDA Tuzla, cvijeće su položili i predstavnici boračkih organizacija i udruženja općine Tuzla, predstavnici Općine Tuzla, članovi Savjeta Mjesne zajednice Novi grad 1, delegacije drugih političkih partija i građani.

 

 


 

 

Upravo u prostorijama MZ Novi grad 1 je formirana ratna stanica policije „ Brčanska Malta“ čiji su pripadnici 15. maja 1992. godine učestvovali u odbrani grada.

novigrad3


U znak sjećanja na one koji su živote dali za slobodu našeg grada i Bosne i Hercegovine, u zgradi MZ je postavljen pano sa imenima i slikama šehida i poginulih boraca.

U okviru programa obilježavanja Dana MZ Novi grad 1, nakon polaganja cvijeća je upriličeno svečano druženje koje su svojim folklornim, horskim i recitatorskim nastupom upotpunili učenici Osnovne škole Novi grad.

 

 

 

 

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla