Mjesna zajednica Kreka obilježila Dan Mjesne zajednice

danmzkreka001

Mjesna zajednica Kreka obilježila Dan Mjesne zajednice

 

Građani Mjesne zajednice Kreka danas su u organizaciji Savjeta MZ-a svečano obilježili Dan Mjesne zajednice, 21. decembar.

danmzkreka057
Delegacija OO SDA Tuzla je uz članove porodica šehida i poginulih boraca, predstavnike boračkih udruženja, delegaciju Opštine Tuzla, predstavnike političkih partija, članove Savjeta MZ-a i brojne građane, položila cvijeće na spomenike poginulim borcima u Narodno-oslobodilačkom ratu 1941.-1945. te šehidima i palim borcima u oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godina, a koji su iz MZ Kreka.

danmzkreka051
danmzkreka036
Nakon toga u zgradi mjesne zajednice je održana svečana sjednica Savjeta MZ-a na kojoj je podnesen Izvještaj o radu i upriličena dodjela zahvalnica istaknutim pojedincima i kolektivima.

Takođe, učenicima OŠ „Kreka” za izvanredne rezultate u učenju i postignute rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti na kojima su kvalitetno predstavili svoju školu i naš grad, dodijeljene su knjige koje je donirala Narodna i univerzitetska biblioteka ” Derviš Sušić ” Tuzla.

Poslije svečanog dijela programa organizovana je zakuska.

U povodu Dana Mjesne zajednice Kreka tokom vikenda je upriličen šahovski turnir, a danas je organizovan i prijem za porodice šehida i poginulih boraca iz MZ Kreka.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla