Mjesna zajednica Šićki Brod obilježila svoj dan, 21. april

sicki 11

Mjesna zajednica Šićki Brod obilježila svoj dan, 21. april

U povodu 21. aprila, Dana Mjesne zajednice Šićki Brod, u ovoj mjesnoj zajednici je organizovana svečanost. Delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla je zajedno članovima porodica šehida i poginulih boraca, predstavnicima boračkih organizacija i udruženja,  drugih političkih partija, predstavnicima Općine Tuzla i građanima položila cvijeće i odala počast na centralnom spomen obilježju u Šićkom Brodu. Prisutne je pozdravio predsjednik Savjeta MZ Sead Brkić koji je posebno poštovanje izrazio porodicama šehida i poginulih boraca i zahvalio se svima koji su pomogli u obilježavanju Dana Mjesne zajednice. Ova mjesna zajednica je dala vrlo značajan doprinos u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu  imajući u vidu činjenicu da je jedini narodni heroj oslobodilačkog rata 1992.-1995. iz općine Tuzla Senad Mehdin Hodžić zvani kapetan Labud porijeklom iz Šićkog Broda. Posthumno je činovan u čin brigadnog generala i dobitnik je najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Poginuo je u naselju Zaseok te je po njegovom kodnom imenu nastala vojna formacija Crni Labudovi. 

 

 

 

 

Neposredno prije početka svečanosti u rad je puštena vodovodna mreža u naselju Mihatovići. Inicijativa za izgradnju ove vodovodne mreže je pokrenuta 2009. godine upravo od strane Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla i Kluba poslanika SDA  u kantonalnoj Skupštini. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona na čelu sa tadašnjim ministrom Amirom Hasićem je odobrilo sredstva i time omogućilo da građani Mihatovića imaju tu dugo očekivanu pitku vodu.

Izvršena je i smotra „Prvog samostalnog partizanskog odreda“ koji je oformljen 21.aprila 1992. godine te se iz tog razloga taj datum i slavi  kao Dan MZ Šićki Brod.

sicki 3U okviru svečanog programa nastupili su učenici Osnovne škole „Bukinje – Šićki Brod“ i Kulturno umjetničko društvo koje djeluje u ovoj mjesnoj zajednici. Dodijeljene su i zahvalnice Osnovnoj školi „ Bukinje“ za dosadašnju saradnju i Draganu Petroviću višestrukom davaocu krvi. Na kraju programa je priređena roštiljada uz druženje.  

 

 

 

 

 Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla