Mjesna zajednica Grabovica obilježila Dan Mjesne zajednice

grabovica2013022

Mjesna zajednica Grabovica obilježila Dan Mjesne zajednice

 

Mjesna zajednica Grabovica obilježila je Dan Mjesne zajednice, 10. juni. Delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla je uz članove porodica šehida i poginulih boraca iz ove mjesne zajednice, predstavnike boračkih organizacija, delegaciju Općine Tuzla,Općinskog vijeća, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice Grabovica, članove Udruženja penzionera MZ Grabovica, delegaciju Aktiva žena ove mjesne zajednice i uz predstavnike drugih političkih partija i građane odala počast poginulim pripadnicima Armije BiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995., a koji su sa tog područja.


grabovica2013018
grabovica2013017
Nakon toga upriličen je prigodan program u zgradi Osnovne škole te je svečano otvoreno novoizgrađeno igralište za djecu i odrasle. Odigrana je finalna utakmica u malom nogometu u okviru I turnira koji je organizovala ova mjesna zajednica. Takođe, dan ranije odigran je i III šahovski turnir.

grabovica2013005
grabovica2013039
grabovica2013042
U povodu Dana MZ Grabovica promovisan je ” Otvoreni centar i aktivizam u Grabovici” , a uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla