Mirsad Palavrić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Mirsad Palavrić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Mirsad Palavrić?

Rođen sam 1987. godine u Tuzli. Diplomirani sam fizioterapeutski tehničar sa pet  godina radnog iskustva u inostranstvu na Američkoj kruz kompaniji Carnival Cruise Lines, gdje sam radio sa ljudima iz preko 60 različitih država svijeta. Predsjednik sam Asocijacije mladih SDA Kiseljak i jedan od osnivača i predstavnika neformalnog udruženja građana „Iskorak“ .

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je najjača i najveća bh. politička stranka i ponosan sam što sam njen član i kandidat SDA na predstojećim izborima. Poštovalac sam riječi i djela našeg prvog stranačkog i državnog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića i trudim se da dam svoj doprinos da nastavimo njegovim putem kada je u pitanju odnos prema državi i stranci. SDA je stub koji osigurava opstanak suverenosti, cjelovitosti i nedjeljivosti Bosne i Hercegovine i koja nas vodi ka euroatlanskim integracijama.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Društveno sam aktivan i izuzetno koristan, uvijek na usluzi svim kategorijama društva,  posebno starijima i socijalno ugroženima. Smatram se organiziranom, časnom, poštenom i pravednom osobom. Uspješno sam završio sve projekte koje sam započeo, a istakao bih izgradnju kuće socijalno ugroženom Smajilu  Loniću (77)  iz Ljubača, koji sam realizirao sa udruženjem „Iskorak“.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Radit ću u cilju poboljšanja politike prema mladima. Provodit ću aktivnosti koje će rezultirati sprečavanjem odlaska mladih, prije svega kroz stvaranje pozitivne poslovne atmosfere, zapošljavanje po kriterijima sposobnosti, a ne podobnosti i borbi protiv mita i korupcije, koje su rak rane našeg društva. Također ću insistirati na ravnopravnom razvoju kako gradskih tako i prigradskih mjesnih zajednica, sa posebnim akcentom na kvalitetniju komunalnu infrastrukturu i kvalitetnije medicinske usluge za građane u svim dijelovima Tuzle.